Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dongéng Ma Odah

Kénging Puri Kania Pramanik War
Dipidangkeun dina lapak 14 Fébruari 2013 07:10:42

Diditu didieu macét gara-gara kampanye, alatan nu rék tarung tahta diarak-arak, balaréa surak éak-éakan. Lebah trotoar nu geus awut-awutan alatan teu kapiroséa ku nu keur karumawasa, Ma Odah neuteup s calon raja jeung ratu utah ungkara nu pinuh ku bangkarak urut nyasaak.

“Lemah cai nu sakieu keur gering parna, nu nyaralon aya ku téga nyasaak rayat nu keur katalangsara, ngahambur-hambur duit nagara ngan saukur keur biaya milih maranéhannana….” Gerendeng Ma Odah, bari nikreuh muru imah kardusna di sisi rel karéta api. “Lalakon aing dijieun carita sempalan maranéhannana pikeun kapen tingannana….”

Léngkah Ma Odah nu rumanggieung teu béda ti kalakay garing, malahan mun nempo warugana teu singna dibungkus ku papakéan ku dua tanda curek atawa ku dua kurung, malah basa kamari dijieun carita basa-basi nu nyelap dina visi-misi, kaleyek ku surak muji maranéhannana.