Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Rupa Cahaya Panonpoé

Kénging Liman Sanjaya
Dipidangkeun dina lapak 13 Fébruari 2013 14:08:05

“Sing sidik kana rupa-rupa cahayana!” Curuk Bapa nunjuk panonpoé. Leungeun nu hijina deui nyampay ‘na ieu taktak. “Sérab..” Kuring ngawalon. “Teu béda ti kitu mun hidep neuteup kahirupan ukur ku cara nu ilahar.” Leuleuy. Pinuh kadeudeuh.

“Ayeuna waktuna balitungan, laina ngalamun!” Sorana nompo ceuli. Ngarénjag. Lamunan burak. Kajadian éta napak ‘na ingetan. Jadi carita pamustungan. Tilu taun ka tukang. Méméh dua pelor nu teu puguh dunungan nganteurkeun Bapa ka alam kalanggengan. Di hiji péngkolan wanci sareupna. Rét ka gigir. Mang Ahmad kekerot. Beungeutna lir beusi atah beuleum. “Hutang nyawa dibayar nyawa. Montong talangké, ayeuna geus puguh saha-sahana!” Nyingsatkeun baju. Gagang péstol nogél. “Teu panasaran najan kudu méakeun umur di pangbérokan!” Pokna deui. Tandes. Karasa aya nu nyelek ‘na tikoro. Teu beunang disinglar. Katumbiri témbong saliwatan. Ngagurat langit saluareun jandéla. Mapaés kaayaan saréngséna hujan poyan. “Horéng cahaya panonpoé téh rupa-rupa, Bapa..” Ngagerendeng. Cengkat tuluy ngojéngkang. Ninggalkeun Mang Ahmad nu mingkin kekerot