Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Manéhna, Lalaki Nu Datang Ti Puhu Jaman

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 13 Fébruari 2013 00:03:33

SAHA, ti mana asalna? Jalma tinggerendeng nyawalakeun, Manéhna. Kembanglambé pajamanan. Lalaki nu nyumput dina rembetna rungkun ungkara. Parangi mancalarupa. Nyiliwuri di lulurung sasakala.

Handapeun kakayon nu ngarangrangan. Tempat baheula, Manéhna nyumputkeun dosa. Hiji kuburan leutik. Nunggelis lukutan. Rey! Amarah kasuat deui. Ngawahan mundur saléngkah. Jedug! Tetenger ditalapung. Cleng! Ragrag di gawir wanci. “Aing teu butuh bihari. Mun perlu pagéto dipeureut jadi ayeuna!” Nini Antéh nu nyakséni. Hareugeueun ngusap dada.

Gejlig! Manéhna tuturubun. Ngaberung ka ujung lembur. Langgéor si Kembangjaksi. Sinjang dilamban boéh rarang. Rumingkang antaré, ngarérét haré-haré. Deg! Mepeg angen, nyasaak bayah. Manéhna. Ngeleper deku. “Tubaaaahh..! Aing teu kuaaaaat! ” Ngajambak buuk satakerna. Brol! kulit sirah arucutan. Ramo ngaranggoas, ngarakrak iga. Diranggeum. Brel! dirabut. Bungkeuleuk haté lagedu bau hangru. Tés tumétés nanah nyarakclakan. Diacungkeun, sinambi tanggah, “Hutang haté, bayar haté. Ambu..! Kula teu wasa nandang supata..!” Bluk nyuuh. Taktakna oyag. Jarum wanci tingkecewis. Ngaléos ninggalkeun Manéhna di congo jaman.