Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Palika Koin

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 12 Fébruari 2013 00:24:33

Katapang. Satukangeun warung sisi darmaga. Pakulitan hideung, buuk pérang. Balas ngeueum jeung kapoé. Jarot, gegedug palika koin ngelepus udud. “Dul, geus dua poé énté can setor. Manya éléh ku si Sugeng budak kamari, éra atuh euy!” Gento gundul nu ditakon, anteng nyeuseup kaléng lém. Sssshhhtt! Ngalenggak bari peureum. Jarot heneg, ngarasa teu diwaro. Rokok disintreukkeun. Trr..! Pray! ninggang ceuli. “Anjiiiing! Panas siah!” Gento ngagurubug.
“Boss! setoran poé ieu!” hiji sora meuraykeun nu pacéngkadan. Sugeng ngasongkeun bungkusan koin gopéan. Gento ngarérét rada mureleng. Panasbaran.
Toooooot! Sora hatong. Cirining férry téréh nabrang ka Gilimanuk. Teu talangké. Barudak palika lalumpat muru dermaga. Byur! Paheula-heula ngojay ka tengah. Gugupay ménta sawéran. Tingbelewer koin clum-clom. Tingkolényay katojo sinar. Rancingeus. Lep. Sugeng rikat teuleum. Gento nyusul. Ngarawél suku. Dibetot. Jekuk siku nyigeung kana angen. Sugeng ngeheunggeu. Seueul. Koin ngolémbar ka buritan. Gento nyebrut muru koin. Burial getih pagalo jeung budah lambak, kaluar tina baling-baling.