Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ngaheureuykeun Hujan

Kénging Syam Ridwan
Dipidangkeun dina lapak 11 Fébruari 2013 16:08:51

Hajatan keur usum hujan gedé pisan mamalana, Najan itungan ninggang dipadaringan kebek, Émprona ngabulasin, nu datang réhé, eusi bungbung ngoléang. Kitu nu dipika inggis ku juragan Oyo, nu moal lila deui bakal hajat rongkah. “Tenang juragan, perkawis hujan mah tiasa diakalan!” Mang Ohim ngabeberah. “Ah baheula gé kapok, hanas teu mandi tilu poé, hujan teu mempan disarang !” Juragan Oyo ham-ham. “Wang cobian nganggo téhnologi geura!”

Poéan hajat, cuaca ékstrim. Teu jauh tilembur, méga hideung ngagulung luhureun leuweung. Mang Ohim tapis ngulinkeun setir, pasawat Cassa suat-séot, jangjangna nyerebeng ngawur-ngawurkeun uyah. Héos angin datang ngiringkeun méga kaluhureun lembur. Méga hideung robah wujud. Breg hujan ayeg-ayegan, opat jam lilana. Cileuncang umpal-umpalan, léb nyéblok méja prasmanan. Opor luk emas gégérépékan harirup deui. “Hampura juragan, can aya téhnologi kanggo meruhkeun angin mah!” Mang Ohim sasadu nyoloyong ka lebah dinya numpak paranjé palid. “Waduk siah!” Pokna jamotrot, bari nyairan saté nu ngarangkleung dibalandongan.