Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Bangsat

Kénging Lugiena De
Dipidangkeun dina lapak 09 Fébruari 2013 18:48:47

Keur kuring leutik, kungsi aya bangsat kukurilingan di pakarangan bumi Aki, teu bisaeun balik. Nepi ka bray beurangna. Antukna kacerek deleg. Hayam saopat-opat geus ditaralian. Tapi Aki teu ieuh bendu. Malah sabalikna. Ku Aki diogan ka jero imah. Diajak cacarita. Disuguhan sagala. Manéhna mah ukur wasa ngagukguk, sanduk-sanduk ménta dihampura. Poék pikir cenah, lantaran orokna nu kakara brol ditahan ku rumah sakit. Sanggeus dipapagahan, manéhna dijurung balik, bari dikeupeulan duit rada gedé. “Jug usaha sing junun. Susuganan Allah marengkeun,” saur Aki. Opat taun ti harita, manéhna datang deui bari nungtun domba sadua-dua. Kana ngabandar cenah ayeuna mah. Aki wuwuh rambisak cimata.

Enya, ku kajujuran mah kuring ogé teu burung jeneng. Sarta dina hiji mangsa aya bawahan anu kukurilingan di kantor, teu bisaeun balik. Rumasa cenah, manéhna ngagelapkeun duit. “Sing karunya ka abdi, Pa!” ceuk manéhna. Nurutan Aki, manéhna ku kuring dipapagahan, laju dijurung balik. Tapi teu burung ari dimutasi mah. Opat bulan ti harita, manéhna datang deui bari mawa Terano anu geus tangtu moal kabual ku gajihna sataun. “Kéla, ayeuna ditempatkeun di mana manéh téh?” tanya kuring. “Di kemenpora,” pokna bari seuri.