Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Purnama Alam

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 05 Fébruari 2013 15:27:34

Rey! Prabu Burusganur hémeng penggalih. Aningali ingkang putri katawis sedih.
“Ratna Suminar, hidep lir ngalanglayung. Kunaon Geulis, bangun kapidangdung?”
“Rama, hapunten lingsem badé tamada. Méh unggal wengi ngimpén hiji jajaka.”
“Sebutkeun saha ngaranna jeung ti mana?” Sri Narapati panasaran.
“Wastana Purnama Alam ti Nagri Riskomar.”
“Baeu ditedunan, Ama arék ngutus Mahapatih ka Riskomar."
“Hatur nuhun, Ama. Nanging kumaha saupami ditampik?”
“Wani nolak! ulah sambat kaniaya. Nagri Riskomar niscaya mo waluya,” Sri Narpati ngagedekeun hate.
Kocapkeun Purnama Alam nuju calik. Nyalira, tanpa garwa Déwi Pramanik. Keteyep, sang patih lantip seja nyulik.
Barang anjog, patih ampir kapidara. Leleus kapupul bayu cahya komara.
“Saha anjeun sareng naon pamaksudan?” Purnama Alam nanya Ki Semah.
“Kula patih utusan Prabu Burusganur, Pangersa. Nyanggakeun panglamar Ndén Ratna Suminar.”
Purnama Alam culang-cileung katukang. “Ratna Suminar rupana kumaha?”
“Mantap, Pangersa. Bodina hitar spanyol,” Mahapatih ngawalon dibarung banyol.
“Hayoooh! nyawalakeun naon?” jol norojol.