Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Layungsari Di Sindangkasih

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 05 Fébruari 2013 01:01:59

Kulutrak! Kaluar ti Balé Panumpén. Ngalanggéor disinjang pulas parigi nyéngsoh, Sang Putri leumpang mapay jalan nu balay ku batu. Muru taman kaputrén. Dituturkeum simbok Iyem bari ngais canang sari eusi bungbuahan. Gék! Ambetkasih diuk luhureun batu, handapeun tangkal caringin sisi balong. Ngadaweung, bangun jauh panineungan. “Endén, kunaon katawis ngungun?” Mbok Iyem andiprekna rada ngésod. Ngadeukeutan. Nu ditakon kalah ka tanggah, neuteup méga nu ngalamuk luhureun langit Sindangkasih. Simbok Iyem gumerentes, mo salah deui dununganana pasti deudeupeun ka sinatria ti Pajajaran. Baning ku prihatin ningali kaayan dununganana, nu gandrung liwung kapidangdung. Simbok ngarobah diukna, tina émok jadi mendeko. Reup peureum. Mepet pancadria. Kunyam-kunyem ngadu’a ka Sanghyang Séda Niskala nu ngabahuréksa Mandala Bale Agung. Sapraptanipun. Hiur..! Angin leutik ngahiliwir. Muter beuki santer ngajaul ka alak paul. Datan nganti sapanyeupahan. Gorobas! Maung Bodas kaluar tina rungkun, ditunggangan Pamanah Rasa.