Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tamiang Meulit Ka Bitis

Kénging Hady Prastya
Dipidangkeun dina lapak 03 Fébruari 2013 20:46:53

Awi lantas raga suling. Ngahiang leungit jeung gending. Anu muntang dina cangkéng. Beulat-beulit kahirupan. Antara keuneung jeung tuur. Titis tulis ti dituna.

(nyobian mikmin diwangun ku wawangsalan)

Komentar (10)

Hady Prastya
Rada di paksakeun ieu teh.hehehe. Pami direcah mah janten kieu panginten: Awi lantas raga suling Ngahiang leungit jeung gending wansalna: tamiang Anu muntang dina cangkéng Beulat-beulit kahirupan wangsalna: beulitan Antara keuneung jeung tuur Titis tulis ti dituna wangsalna: bitis
Ki Hasan
Terus naon lalakonna? Fikmin teh cenah prosa tapi petot, perlu aya lalakon jeung nu boga lakonna.
Hady Prastya
Tah abdi ge bingung Ki. Tos timinggu-minggu kamari hoyong mikmin ku wangun wawansalan teh, tapi kumaha jeung naonna mah, weleh, teu manggih ideu. Batan eta ideu ngencar deui, diapungkeun we nu aya, manawi janten suluh kangge fikminer sejena. hehhe. Amun tea mah abdi tikusruk, Ki Hasan ge panginten moal heunteu nulungan. heuheuh
Ki Hasan
Paling ge kieu meureun, wawangsalan diasupkeun salaku panambah pikeun masieup fikmin. Aya sababaraha conto, ngasupkeun unsur tambahan sisindiran kana fikmin, jiga dina fikmin Kang Godi Suwarna nu pangakhirna. Ari sagemblengna disusun ku wawangsalan mah asa moal mungkin jadi hiji lalakon carita. Dina wangun aslina ge asa can manggih aya hiji lalakon nu disusun ku wawangsalan. Sastra buhun nu ilahar dipake keur nyusun carita, umumna mangrupa pupuh, jiga nu dipake dina wawacan.
Hady Prastya
Muhun Ki abdi ge kantos maos fikmin eta. Tah gening ari dituduh-tuduh kana kasalahan mah ka abdina aya kelemeng bebeneran. Nuhun Ki
Ki Hasan
Sok aya dina karangan, boh carpon atawa novel, nu ngarang ngasupkeun bait lagu, potongan sajak, petikan hikmah di awal carita. Ngan tangtuna ukur keur panambah masieup karangan. Bagean utamana mah tangtuna lalakon caritana. Kitu deui dina buku saintifik, mindeng manggihan nu nulis nyelipkeun petikan hikmah.
Hady Prastya
Ki sabenerna mah abdi teh teu apal watesan sajak/puisi jeung prosa. Angot satos ngiringan ka ieu grup, ceuk abdi mah asa beuki teu jauh bedana teh. Ari kapungkur mah sateuacan aub didieu ngabedakeunna teh cukup ku panjang pondokna kalimah anu dipake we. heheh
Ki Hasan
Atuh sarua jeung uing, ari kitu mah. Da uing ge teu apal sabenerna mah. Ukur ceuk beja we, nu dicaritakeun teh.
Hady Prastya
Ah si Aki mah, boro mah di dago-dago,
Hady Prastya
heuheuh