Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

'Bioskop Keliling'

Kénging Ki Sunda Sawawa
Dipidangkeun dina lapak 03 Fébruari 2013 13:12:30

Bray, lampu héjo hurung. Rohangan peteng. Bréh lalakon baheula narémbongan dipintonkeun ku proyektor kahirupan dina layar implengan. Nyata jeung atra pisan! Bungah bungangangna basa kabiruyungan dibenum jadi pé-én-és. Hirup aya getihan deui!
Lampu konéng kakalicesan di juru layar, cicirén mangsa tugas téréh wekasan. Gura-giru muru rohangan arsip, diimeutan, gemet. Teu manggihan tapak gawé nu rancagé, suwung hasil pinunjul. Berebet ka rohangan balé sawala. Katénjo kamandang-kamandang nu nyongcolang pating kalayang jadi ramat di lalangit sawangan.
Bati ngahelas, basa taya kasempetan deui keur ngajanggélékkeun karancagéan, geusan pikareueuseun turunan. Reuwas basa kapireng nu pating corowok ngajejeléh. Brug para rubuh. Cer...! Aya nu ngamalir tina sirah nu bocor, cérét maseuhan laporan réhab nu hurup jeung angkana kapupus ku beureumna getih.

Komentar (27)

Mulyana SA
haturan Ang Edi Supriyadi ktmpi kasumpinganana
Edi Supriyadi
Damang kang? eta foto profil tambih kasep wae... hehehe
Rameli Agam
Ras kana lagu malem minggu aye pergi ke bioskop. Cenah, ti heula mah pilem di bioskop teh sok disebut gambar idoep. Enya, pilem teh gambaran dokumentasi kahirupan.
Mulyana SA
Ang Edi Supriyadi kasep ngalempereng koneng nya heu heu. Ang Rameli Agam sumuhun Ang katampi kamandangna... nuhun Pangersa. Muga janten ama ibadah. Aamin
Yuharno Uyuh
Sip, haduh tegep! Nu paur mah jaganing geto ngalalajoan flm sorangan. Heueueu
Mulyana SA
Katampi kamandangna Ang Yuharno Uyuh.... mugia urang dirksa sapapaosna Aamin
Yuharno Uyuh
Sami-sami Amiiin.
Mulyana SA
Ang Iwan Hanjuang, ngamangpaatkeun waktu break pelatihan corat coret Malmingan tea. nuhun tos kersa sumping Ang . Baktos
Iwan Hanjuang
Sip Yi, tegep.
Ahmad Fawzy Imron
Pami diwidian kanggo jujur. Fikmin ieu mangrupikeun hiji-hijina fikmin Ki Sunda Sawawa nu abdi resep. Jempol, nun.
Iwan Hanjuang
Ahmad Fawzy Imron, nurutan ih, salam kenal yi Haji salam sono deuih.
Ahmad Fawzy Imron
Kang Iwan...salam sono oge, Kang. :)
Kang Bibih
Pasti nu maenea adven bangun sareng bary prima. Hehe
Nasrul Jatnika
"Wah, ieu leuleus liat bari jembar ku pangaweruh. Ungkarana narincak kana ugeran hirup. Jeung matak mawa kana perba yaksa. Kotektak kalaipan diri jeung kahengkeran karep. Mntaaappks..petingan pisan ieu mah."
Rohaendi
Bagooor asa kasindiran. Geus. Ah moal panjang-panjang ngomentaranana. Asa ka kula ieu mah eung. Heup, pensiun muda wae kituh?
Nasrul Jatnika
Ang Haj Ahmad Fawzy Imron: "Halah, boa kanu uing oge, sigana Ang Haj teu resepeun..eung. Hehehehheeh..soalna loba nu saules jeung Ki Sunda Sawawa... Heuheuheu :) "
Ahmad Fawzy Imron
Kang Nasrul Jatnika...sanes ules nu janten ugeran, Kang. Akang langkung uninga.
Nasrul Jatnika
"Fahimtu, Yaa Syaikh Ahmad. Antum afdholu minni. Assamaku fil bahri laisa fin nahari.. Hehehehhehe.. uhibbuka lillah. :) "
Rudianto Surya HS
Bakat ku alus, ceuk kabogoh simuingah "No Comment" (y) (y) (y) (y) (y)
Sarjang
Weis... Keren Ang! Padalisan asak ngakeul ieu mah. Sanaos ngagalindeng tapi karaos gaduh tanaga.... Mung dina bagian akhir, asa langkung ngeungkeung aweuhanna upami kalimah dicekapkeun dugi ka "cérét maseuhan laporan réhab nu hurup jeung angkana kapupus ku beureumna getih." Sip Ang..!
Iwan Hanjuang
Abah Sarjang, fikmina ceuk akang panghadena ieu, ngan eta panyakit sok ateul di endingkeun... hehehehehe.
Mulyana SA
Ang Ahmad Fawzy I, Ang Ang Rudi, Abah Sarjan, Ang Iwan Hanjuan teu hilap Ang Nasrul miwah Ang Rohendi pandeglang. Alhamdulillahirobbil'alamiin. Nuhun kana kamandang sadayana.... muga jadi pamicu jeung pamacu ka sim uing sangkan leuwih daria. Abah Sarjang diestokeun pisan, rek terus ngakeul, teu hilap ka Ang Iwan ke mah moal getek deui bade di liglagkeun pungkasanana... Muga pangdeudeulna jadi washillah maheutkeun duduluran. Hapunten nembe diwaler. Abdi nembe on sabada off tina pelatihan
Mulyana SA
Ang Ahmad Fawzy I, Ang Ang Rudi, Abah Sarjan, Ang Iwan Hanjuan teu hilap Ang Nasrul miwah Ang Rohendi pandeglang. Alhamdulillahirobbil'alamiin. Nuhun kana kamandang sadayana.... muga jadi pamicu jeung pamacu ka sim uing sangkan leuwih daria. Abah Sarjang diestokeun pisan, rek terus ngakeul, teu hilap ka Ang Iwan ke mah moal getek deui bade di liglagkeun pungkasanana... Muga pangdeudeulna jadi washillah maheutkeun duduluran. Hapunten nembe diwaler. Abdi nembe on sabada off tina pelatihan
Mulyana SA
Ang Ahmad Fawzy I, Ang Ang Rudi, Abah Sarjan, Ang Iwan Hanjuan teu hilap Ang Nasrul miwah Ang Rohendi pandeglang. Alhamdulillahirobbil'alamiin. Nuhun kana kamandang sadayana.... muga jadi pamicu jeung pamacu ka sim uing sangkan leuwih daria. Abah Sarjang diestokeun pisan, rek terus ngakeul, teu hilap ka Ang Iwan ke mah moal getek deui bade di liglagkeun pungkasanana... Muga pangdeudeulna jadi washillah maheutkeun duduluran. Hapunten nembe diwaler. Abdi nembe on sabada off tina pelatihan
Mulyana SA
Ang Ahmad Fawzy I, Ang Ang Rudi, Abah Sarjan, Ang Iwan Hanjuan teu hilap Ang Nasrul miwah Ang Rohendi pandeglang. Alhamdulillahirobbil'alamiin. Nuhun kana kamandang sadayana.... muga jadi pamicu jeung pamacu ka sim uing sangkan leuwih daria. Abah Sarjang diestokeun pisan, rek terus ngakeul, teu hilap ka Ang Iwan ke mah moal getek deui bade di liglagkeun pungkasanana... Muga pangdeudeulna jadi washillah maheutkeun duduluran. Hapunten nembe diwaler. Abdi nembe on sabada off tina pelatihan
Godi Suwarna
:"Siiip dekh, Aaaang...! Tambih genah tur merenah ungkarana. Tambih euyeub lenyepaneunana..! Muantaaaf...!"
Mulyana SA
Alhamdulillah Ang Godi Suwarna oge ka sadayana nu tos kersa ngadeudeul. Muga silaturahmi langkung keweg. Nuhuun