Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Saba'da Isya

Kénging Dodi Rohyadi
Dipidangkeun dina lapak 01 Fébruari 2013 22:05:59

Kaluar ti masigit, kuring ngarandeg. Kacapanon dilaan. Dielap ku tungtung baju. Tuluy dipaké deui. Tetempoan angger teu robah. Ti luhur, cahaya ngeprul tingkaretip-tinggurilap. Ngalieuk ka belah lebak. Kekebul ngainten. Ngarambang ‘na luhur cai kulah. Tingburilak. Tapi naha? Batur mah asa haré-haré. Kalaluar ti masigit, maraké sendal, langsung ngagaridig. Teu narempoeun kitu!? “Ah! Boa...” Ras inget kajadian ba’da maghrib. Keur wiridan tasbéh ujug-ujug pegat. “Beu! Ieu mah.” Gancang kuring balik. Gura-giru. Nepi ka imah, teu uluk salam. Jeblag panto dibukakeun. Pamajikan nu keur nilepan mukena ngarénjag. Bus asup.“Alhamdulillaaa...h” satengah lumpat muru pamajikan nu keur olohok. Tuluy ditangkeup. Rét kana meja. Dua ranggeuyan tasbéh ngagalolér. Gigireunna, siki tasbéh nu geus barubuk. Kuring cengkat. merong raray pamajikan. Manéhna imut madu. Bari mikeun sajadah, pok nyarita “Ieu sajadah nu rarawing tos dikaputan, kantun nu barolongna. Mangga ku akang pangnambalkeun.”

Komentar (29)

Dodi Rohyadi
Haturan kang Irfan, Kang IsMaya nuhun pangrojongna. Mugia tiasa ka tampi..
Irfan
Samisami Ang...
Dodi Rohyadi
hatur nuhun kana jempolna 'pa Ruhak Pajajaran, 'pa Dedi Pakot oge 'bu Dewi Ratna Damayanti.
Dewi Ratna Damayanti
fikmin relijius nu endah. Mung panginten sanes wajah tapi pameunteu/raray
Ahmad Fawzy Imron
Sapuk sareng teh Dewi Ratna Damayanti..... Endah pisan fikmin teh.
Dodi Rohyadi
'bu Dewi Ratna Damayanti: Tadina mah bade nganggo kecap raray. Mung waktos dipostingkeun dirobih janten kecap wajah. Da manawi teh kecap wajah tos lebet kana basa sunda. Jeung deuih dirasa-rasa ku abdi, pami nganggo kecap pameunte atanapi raray, asa patukang tonggong sareng karakter 'kuring' anu timimiti basana loma. Malih tadina mah bade dicekapkeun/tamatkeun dugi ka kalmat "gigireun, siki tasbeh nu geus bubuk" Hatur nuhun panggeuingna 'bu.
Dodi Rohyadi
Hatur nuhun pami katampi mah 'pa Ahmad Fawzy Imron. mugia simkuring tiasa ngiring ngamumule...
Dodi Rohyadi
teu hilap ngahaturkeun nuhun ka 'bu Neni Geo Albanjari, 'pa Harmenn Nur Harsayana,'pa Herdi Pamungkas, 'pa Anang Kartiwa, 'bu Amih Ade, oge 'bu Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu. Mugia tiasa katampi Fikmin ti sim kuring.
Abah Aleeva
Kecap wajah sanes ti basa indonesya,tp ti basa arab..jd mangga wae d anggo...hadeuuuh jd mapatahan,ampun paralun ah....
Dedi Herdiana
tegep,,,!!! sadaaappp,,,!! sip..
Dodi Rohyadi
Abah Aleeva: teu sawios Abah. Atoh nu aya abdimah di papathan ku sarerea. Dedi Pakot: Hadeuuh... Nuhun pami kitu karaosna mah 'pa Dedi.
Maman Hermansyah
Katampi pisan Kang, fikmin nu sakieu hébringna geuning...! (y) (y)
Rochaeni Neni Albanjari
Endah pisan....
Dodi Rohyadi
pa Harmenn Nur Harsayana, 'bu Neni Geo Albanjari: Mugia tiasa katamapi, Apa, Ibu. Saleresnamah isin dipuji kitu teh abdi mah. Rumaos nembe diajar.
Dedi Herdiana
ngahelas kuring mah macana ge,, hehehehe. sipp dahhh
Mulyana SA
Subhanalloh sengsara membawa nikmat ieu mah Ang... pol (Y) (Y) (Y)
Sarjang
Siip Ang!
Maman Gantra
Rada aheng ieu fikmin teh. Teu tiasa diaos sabalikan. Sanaos rada kamalayon. Wilujeng!
Dodi Rohyadi
'pa Dedi Pakot: ngahelas kunaon tah!?
Dodi Rohyadi
Ki Sunda Sawawa: nuhun jempolna Ki, katampi teu acan tiasa mulang yeuh simkuring, hehe
Dodi Rohyadi
Abah Sarjang: sok heuheuy deudeuh, isin jeung atoh di siip-an ku Abah teh lah! hehe
Dodi Rohyadi
'pa Maman Gantra: nuhun 'pa, mudah-mdahan ahengna teu matak saheng. hehe
Dodi Rohyadi
Ngahaturkeun nuhun ka nu tos ngajempolan sadayana. nyanggakeun fikmin ti sim kuring
Godi Suwarna
:"Siiip, Aaaang...! Matak pogot ngaosna..! Diantos fikmin salajengna, ah..."
Dodi Rohyadi
Hatur nuhun 'pa Godi Suwarna, Insya Alloh dituturkeun ku fikmin sanesna. Mung da abdi mah gening, ngadamel hiji fikmin teh tara beres ku saminggu. hehehe...
Nasrul Jatnika
"Simbolis pisan. Sajadah nu barolong, tasbeh nu pegat, kekebul nu gumenclang luhureun kulah. Kosa kecap jeung ungkara anu deukeut jeung pasantrian. Matak kagagas ku metafora diksina, Ang Dodi Rohyadi. Mangga, nyanggakeun jempol pangdeudeul.. (y) (y) (y) (y) (y). Tegep, diantos fikmin salajengna.... :) "
Irman N Dimyatié
:"Jero yeuh fikmin teh. Hebring."
Dodi Rohyadi
'pa Nasrul Jatnika: Hatur nuhun pa, ditampanan kusimkuring jempolna. hehe... Perkawis kosa kecap mah kenging ngawawaaas we, da rumaos sanes santri, komo bari jeung nyantri mah tebih.
Dodi Rohyadi
pa Irman N Dimyatie: Mudah-mudahan we sim kuring teu tikelebek. hehe