Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Èdna

Kénging Dewi Ratna Damayanti
Dipidangkeun dina lapak 01 Fébruari 2013 20:48:41

Geus leuwih ti sajam manèhna nangtung di dinya. Ngahuleng sisi basisir nu ngaguruh, dibarengan gelebugna angin pasosorè. Langit pulas beureum, kawas getihna harita. Ti kajauhan kaciri manuk camar luhureun laut nu hurung. Sorè ieu, ombak tingjelegur leuwih ti sasari, lir amarahna dina hiji waktu. Lila-lila cai laut tepi kana sukuna, kawas ngeueum ragana baheula. Lambak silih udag nyimbeuhan bitisna nu taranjang. Buukna ririaban katebak angin. Kalan-kalan nutupan beungeutna. Tapi manèhna kalah anteng neuteup laut, nènjokeun manusa-manusa biadab. Manèhna, Èdna, ngalèos deui, bari moal aya saurang gè nu bisa nènjo warugana….

Komentar (52)

Asep Komara
(Y)
Dédén Abdul Aziz
Aya nu ngagokan, Ceuk, kecap manèhna di awal nganggo hurup kapital, ngahaja atanapi lepat ngetik? Bakal bènten makna... (Y)
Dewi Ratna Damayanti
@kang Deden Abdul Aziz... asiikkk ngajempolan pangpayuna ung.. hehehhe.. @Kang Asep Komara... cihuyyy... ngantosan kiriman ganas ahhh...
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
Édna..wanoja kurban kabiadaban ...(Y)
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Deden Abdul Aziz... dua Kang, sareng di handap hehehe... kalah bala sigananya? ke, abi hilap deui cara ngedit tina web na kang. kapungkur mah kantos. Wartosan atuh
Dewi Ratna Damayanti
@Teh Kanjeng Ratu Yuyu... Rupina kitu teh heu...
Dédén Abdul Aziz
Manèhna di handap mah di awal kalimah, mèmang kedah hurup kapital...
Ibnu Hijar Apandi
eduuun....
Nyai Endit
Édas ieu mah lain Édna.
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Dèdèn... Uhun wae Kang nembè ku abi di aos deui, nuhun kulan
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Ibnu Hijar... seperti janjikuh padamuh, de ngayaaasss hahahaha... bari parenjol ge
Dewi Ratna Damayanti
@Nyai Endit... saha atuh hayooo... Nyai sanes? hahahha...
Asep Komara
"Rupina usum ngecrek kieu mah, ganasna oge hararaseum, Eteh...hehehe...raos keneh ieu yeuh, nyawang langgeorna wanoja nu teu katingal warugana..hehe...jempol deui we."
Ibnu Hijar Apandi
mending ngayas. tapi tetep ngeroooock...
Iwan Hanjuang
Akang mah ari ngadangu kecap Edna teh inget ka gunung di Italia, punten akang komen... xixixixixi
Budi Mugia Raspati
Weis ngawitan gumalindeng kieu yeuh. Nyobian jurus enggal rupina. Geuning nikmatnya ngayas teh?
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Asep Komara... wios ah ganas haseum ge, da jempolna mah kareueut... nuhun deui, deui, deui...
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Ibnu Hijar Apandi.... pan nu ieu mah ngayas tapi ngepop nya? hehehhe... kedah di cacingan heula sigana mah
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Iwan Hanjuang... Ih naha bet punten? puguh aneh pami Kang Iwan teu ngomen teh hehe... nuhun Kang Iwan, muhun abi oge kitu. Emut kana kaendahanna teu nyangki nyimpen amarah nu sakitu hebatna. Bep!Jempling saharita
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Budi mugia Raspati... Bakat kabita ku kang Budi ieu teh, matak abi maksakeun diri masing teu pede oge. Abi tea sok panasaran. Hasilna, tos tilu fikmin abi nyobi ngayas tapi angger parenjol, cawerang tur garingggg! isinna mah nataku, tapi kedah tiasa! bura heula atuuuhhh hehehhe... nuhun pisan ah
Yuharno Uyuh
Haruuuh fikmin nan indah tapi nyeuit neng May. Ih tiasaan! Tegeeep.
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Yuharno Uyuh... Nyaanan? henteu cawerang kitu?
Yuharno Uyuh
Puguh kentel ngagambarkeun Ednana, Siiip!
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Uyuh.... Asiiikkkk nUhuuunnn pihhh.... langsung gigibrig uing
Érwin Wahyudi
Settingna téh di Laut Kidul. Edna. Dikabaya pulas héjo, nganggé makuta dina mastakana, calik dina karéta kencana, anu nyuruwuk ti jéro laut.
Shohiba Nu'man
Edas deskripsina. Plotna oge.. Mantap, Ceu..
Dedi Rosala
wios kitu bade ku jempol wae? Da puguh raoseun kekecapanana.
EMAN BUDIMAN
EDNA = EDun kabina-biNA. Nyaksian laut kahirupan nu pinuh ku jalma biadab. Tapi seueur keneh da jalmi nu beradab, jujur, bageur. Margi lamun di dunya tos teu aya jalmi bageur nya tutup lawang sigotaka tea namina alias tamat bin atosan. Edun... Edun... Edun... Jempol diabringkeun ti Jelekong :)
Ki Hasan
Edna teh wanojana. Jigana upama jalu mah kana Aden, eta teh. Hehehe
Sarjang
Sip Teteh...! Tehnik tinggi! Sanes Fikminer jore-jore nu tiasa kieu mah. Alam digambarkeun laju dikaitkeun kana dirina. Alam digambarkeun deui, dikaitkeun deui kana dirina, kitu jeung kitu, nepi ka ahir. Pungkasna matak ngalenyap, oge ngajelaskeun sakabeh eusi carita. Sapuk sareng Kang Aom Dédén, uing ge rada bingung ngama'naan "Manehna" anu diserat nganggo hurup kapital.
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Erwin Wahyudi... waduuuhhh.. eta mah nyi roro kidul ateuh... heu
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Shohiba Nu'man... diajar ngagalindeng kang, panasaran tapi jadina asa banci wae yeuh
Godi Suwarna
:"Haruuuh, fikmin Nenenk teh tambih ageung wae patuanganana...! Heuheuheuheu...."
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Dedi Rosala... nya tangtos we kenging. malah pami tiasa sakantenan nambut jempol Pak Er Te hehehe.. nuhun kulan
Nasrul Jatnika
"Huaahahahahaahhaha...(nurutan Teh Dewi Ratna Damayanti). Tegep jasa ieu mah. Nyesakeun misteri anu matak panasaran. Ari Edna teh warugana tina naon? Sabangsa pohaci atanapi lelembut? Margi setting alamna matak aheng. Heheheheh...eta pananya pun uing saatos maos pikmin Eteh. Heheheheheh.."
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Eboed... beuh! tumben Kang Eboed muji uing? pan biasana oge tara muji lin? moyok we terus!
Nazarudin Azhar
Galindeng nu matak nineung ieu mah, (y) fikminna....
Dewi Ratna Damayanti
@Ki Hasan... tah Ki Hasan mah sagileknya hehehehe.. nuhun Ki.
EMAN BUDIMAN
sieun bisi dicabok hihihi...
Dewi Ratna Damayanti
@ Abah sarjang... waduuhh... ngagubrak abi di puji bebeakan. Abi nuju diajar Bah, diajar ngagalindeng, diajar amis. Tapi haseum keneh wae puguh! Ke ngantosan heula warisan ti para suhu Bah hehehe.. uhun puguh tadi teh tos langsung ka web na bah, de di edit tapi singhoreng tina hape mah teu tiasa geuning. Wayahna we ke ngantosan nebeng kanu leptop sanes hehehe
Rudi Riadi
petingan teuing fikmin Teh Dewi teh.
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Godiiii... hehehhe.. meni jana patuangan wae. Puguh susuganan ku nu ngagalindeng mah ngalieuk hahahhaa...
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Nasrul Jatnika... taaahhh kabitaeun, uguh raoseun teh pami seuri ngakak teh. dunya asa ngemplong. Nu jelas mah sanes tina tarigu kang hehe...
Dewi Ratna Damayanti
kang Dédén Abdul Aziz, Abah Sarjang... siikk tos dilereskeun dina webna hehehe....
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Nunu Nazarudin Azhar... asiiikkk... Kang Nunu Nineung uy... hehehe... nuhun kulan...
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Eboed Budiman... moal ku uingah moal di cabok, paling di baledog ku balon heuheu...
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Rudi Riadi... eta geura...meni make teuing sagala? kamari ieu sae teuing, ayeuna petingan teuing. Hhmmm... ^_^
Tiktik Rusyani
Edna nu ngahiang dina ombak laut.Neng May, dina fikmin-fikmin salira teh teu weleh aya nu sarimbag..amarah sareng cai.
Dewi Ratna Damayanti
@Teh Tiktik... uhun Teh, ukur cai nu tiasa nyidem rusiah, ukur cai nu niis keun pikir, tapi cai oge nu ngabinasakeun sagala impian....
Firman Mauluddin
watek cai, matak tingtrim namung oge matak janten balai...,
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Dian HendrayanaII, @Kang Yusuf, Kang Fauzy Imron Kang Bibih... sareng sadayana nu tos ngajarempolan hatur nuhun pisan katampi
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Ruhak Pajajaran.... leres pisan nuun. Matak saur sepuh kapungkur mah hirup mah kudu siga cai cenah.