Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Nulis

Kénging Éndah Dinda Jénura
Dipidangkeun dina lapak 30 Januari 2013 19:26:35

Peuting buni jero hujan. Manéhna diuk di dinya, hareupeun kertas, nungguan kurunyung ungkara jeung carita. Rot kopi. Gap pulpén. Trét nuliskeun lalakon sapatuna tadi soré, nu kekedeprukan mapay Braga, ngaliwatan panto-panto toko jeung kafé, pasarandog jeung nu lalar... Reg. Heup heula, ceuk sirahna. Ulah waka éta. Mundur deui, mending nuliskeun saméméh kedepruk sapatu. Méméh harita jeung nu karasa. Méméh hayang jeung rarancang. Amprok jeung rumegog. Curuk jeung tuduh. Jauh. Jauh ka tukang, mulang ka saméméh hujan tumbak jeung campuh perang. Méméh dunya jeung sajarah. Méméh cinta. Méméh baca jeung tanda, nu sarua jeung cinta éta: singhoréng teu nyukupan. Teu pisan-pisan... Sot. Pulpénna ditunda.

Komentar (64)

Godi Suwarna
:"Eduuuun, Kuyaaank....!" (Sakitu we lanan)
Rudi Riadi
Duh, enyaan eta kaemut dugi kadinya ku Aceuk Edeje mah. Hayu atuh, urang 'marulang' deui heula...wahey nu nulis...!
Nyai Endit
Kosong deui wae atuh keretas tɐћ.... Jiga dunya saacan ªYå pangeusina.
Entjep Sunardhi
Serah bongkokan. Ungkara ngadadak ucutan ngudag nu kekedeprukan. Liar. Imajinasina aya di jabaning langit. Tegep. Excellent!
Nining Sariningsih
Asik Teh ED, bati kabita ku fikminna. Sae, tegeg, hebring. Jempol be pokona mah.
Godi Suwarna
:"Si Kuyank mah dina keur seuseutna mikmin ge bet bisa jadi fikmin nan hebring sekalee..!"
Iwan Hanjuang
Hebring wae Kuyank Opak mah fikmina, sumerah penuh dengan kesan..
Rudianto Surya HS
Kumargi sae pisan, cekap we unjuk jempol ngantay (y) (y) (y) (y) (y) ... hehehe
Dédén Abdul Aziz
Asa uing baheula nu sok kekedeprukan di Braga néangan ilham téh, Kuy. Néangan bulan di Braga... Sik, asiikkk!
Neneng Yatikurniati
sae pisan
Hady Prastya
Suer, sirik abdi mah ka Teh Ed teh, seueur kandaga kecapna, sareng tiasa ngarekana.
Rameli Agam
Haduuuh. Boa, tepi ka memeh big bang! Fikmin tingkat hakekat ieu mah, pol!
Yuharno Uyuh
Reueueueus uingah, haruhhh!!!.
Érwin Wahyudi
Fikmin kelas berat ieu mah. Sok émut haleuangna, Ceu Hetty Koes Endang, ari nguping jalan Braga, teh. Hehe
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
Wow...hébring. Fikmin nu jero makna ieu mah.
A. Halim Kusumadjati
Haruuuuh...gara-gara liverpool direngkas oldham, fikmin c teteh jadi moronyoy ngempray kieu. Tenang teh, janari ieu mah mugia tiasa onjoy ngungkulan Arsenal.
Dewi Ratna Damayanti
edun...edun...edun deui wae... sedaaappp.... ahir bulan menuna saredap kieu yeuh lapak ...asiiikkkk
Sarjang
Mimitina mah asa lalajo filem. Kamera nyorot bulan, nyorot peuting... Tuluy kamera pindah ka tokoh nu keur uleng, haseup roko, cikopi, keretas, pulpen.. Gutret tokoh nuliskeun ideu, pulpen jeung keretas di-'close up' laun-laun burem, breh sapatu, ngalengkah, breh kahirupan Braga... Reg filem ngarandeg, lalaunan alur jadi mundur, balik deui, tapi ngaliwatan tokoh, ngaliwata usum, ngaliwatan perang, ngaliwatan dunya, ngaliwatan sagala... Mundur jauh kacida... Haruuh... Asik Teh Neng...!
Mahpudin
Pas, episode malik deui katukangna teh, rada digancangkeun tea... haruuuuhhh... enyaan ningali film ieu mah.. tapi da dina film mah, engke-na teh si pulpen balikan deui nulis... hahahahahaha.... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Ed Jénura
Kang Godi : nu komen perdana diambung mwaaaahh...! hatur nuhun, Kakang, asli abi nuju seuseut mikmin. bati uruy we saban ngajempol atanapi komen ka fikminer sanes teh. kaleresan pas kamari kurah-koreh dina HP, bet nimu 2 fikmin ngatung, nya ditumbukeun weh janten ieu, 'mayan kangge ngeusian sasih Januari, hihihi!
Ed Jénura
Kang Rudi Riadi: jujur, nu kaemut basa mostingkeun fikmin ieu teh wungkul pertandingan Arsenal-Liperpul, heuheu!
Ed Jénura
Nyai Endit: ih, pan aya saencret dongeng kedepruk sapatu di keretas bagean luhur, Nyai. ngan kahandapna mah nya ngeplak tea... btw eta pp meni sexy, godain Om Ed, dunk ;)
Ed Jénura
Kang Entjep Sunardhi: duka bade kamana boa ieu teh, dugika racleng sagala nu nerap kieu, ucutan. ampun deh. hatur nuhun pairanana, Kang. wilujeng enjiiiiinnnggg...
Ed Jénura
Nining Sariningsih: eyyyy... meni diborong eta sae-tegep-hebring, hihihi! ditampi ah, jempolna. nuhun, Neng...
Ed Jénura
Kang Iwan Hanjuang: "sumerah penuh dengan kesan?" asa aneh komen teh, Sarkang, wkwkkwk! tapi wios. ditampi ah opakna... Kang Rudi : aw aw aw... hatur nuhun jempol lima-na, bade disimpen ku abi 'na hateup Anfield, hehehe! Uken Aziz: waaaahh...? naha dulu teu ketemu di ditu nya? padahal uing sok ngagoler dina erel, berasa naek taraje tea, hahhaha! tengkyu, Uk :D Teh Neneng Yatikurniati: hatur nuhun, Teh. katampi asta kalih...
Ed Jénura
Mang Hady Prastya: sshhhhh... mun tenget mah saleresna kosa kecap abi standar pisan, Mang. carios ge basajan. mageuhan fikmin teh sok ku plot, rima, sareng wirahma abi mah. pami teu sugema ku 3 eta, timpah ku repetisi. pami teu sugema keneh, habek ku basa sugal. teu sugema keneh bae, edit 7x teras apungkeun we kuma engke tibatan aral, wkwkkwk!
Ed Jénura
Kang Rameli Agam: boa dugi ka Sono, Kang, ampun paralun. hatur nuhuuunn... Kang Uyuh: haruuuhh... dugika teu tiasa nyanggem kieu, abi. hatur nuhun, Kang...
Budi Mugia Raspati
Nya kitu tea. Hoyong kitu, hoyong kieu, antukna cul we. Ah nya tret we daripada teu mikmin. Heuheu. Mun filem mah editing ala MTV tea. Butbet, gancang pisan.
Hady Prastya
Kedah seueur mukaan pabukon rupina mah, rada teu ngartos ieu teh. heheh
EMAN BUDIMAN
punten teu tiasa nyerat komen, pulpenna resak katincak sapatu :) heded wae c euceu ieu mah fikminna teh... heuheu
Shohiba Nu'man
Haduuh.. Fikmin abi kaideuan ku fikmin ieu da.. Tehnikna. Hahaha.. Ti wengi keneh tos diaos. Nembe ayeuna mairan. Bade ngomentaran tungtungna wungkul, Eteh: Gantung Cintaeun. Hiks
Godi Suwarna
Shohiba Nu'man:"Ujang mah tos sanes 'Gantung Cintaeun' deui. Tapi tos kalebet kana kolom; 'Gulantung Anyuteun'..! Heuheu..."
Shohiba Nu'man
Kang Prab Godi Suwarna.. Aaaarrgh.. Sugan teh teu nuju OL eum, janten weh kaledek. >.<
Endang Rochimat
Teteh dupi memeh Cinta naon heula atuh? he he Fikmin nan menawan..
Yayan Bedog Supriatna
fikmin nan sufi, suka fikmin muh fisan (y)
Ahmad Fawzy Imron
Sae pisan...fikmin kelas MU...satingkat luhureun nu tadi maen 2-2. :)
Godi Suwarna
Ahmad Fawzy Imron:"Panuju, Yi Haj...! Fikmin sakelas MU pisan ieu mah. Sanes tingkatan Liperpol nu ecek-ecek...! Haha..."
Ed Jénura
Mang Érwin: aaaah... apal abi laguna! Jalan Braga jalan intelek, nu leumpangna udud keretek... hihihi!
Ed Jénura
Nyimas: jero kumaha ih, jangkungna ge mung 11 baris, hehehe! nuhuuunn...
Ed Jénura
Kang Helmi Pakudjati: 2-2, Kang, padahal abi tos jojorowokan ti ngawitan maen, "tuar c Giroud! tuar c Giroud!" eh, teu aya nu ngadangu. teu nanaon lah da aku pada Liperpul emblog-emblogan, hahaha! nuhuuuunnn...
Nazarudin Azhar
Barang maca, ras kana editing gaya MTV, hehe. Asik deh... Sapuk sareng komen Ang Budi...
Ed Jénura
Teh Maya Damayanti: sidik abi ge kumetap ningal nu sanes mikmin, Teh, lahlahan we ngapungkeun oge, sugan teu tutung, da pasakan abi mah biasana tarutung, hehihe! nuhun...
Ed Jénura
halah eta c Abah Sarjang ngawawaasna meni gayaaaaa... asa ditarjamahkeun pami basa asing, asa dikalapaan pami ketan tea mah, hahhaha! pedo pairan teh, Bah, nuhuuuuuunn...
Teti Taryani
Gaya Neng Endah Dinda Jenura, teu weleh matak uruy...! mengundang rasa kabita nu amat kacidaaa ..!!!
Ed Jénura
Kang Apoedy: pan ieu ge teras uihan deui kana nyerat... ngabalesan komen, wkwkwkwk! pami difikminkeun, nyerat balesan komen mah slow motion da leuwih hese batan mikminna, heuheu!
Rohaendi
Tah ieu mah "murwa cacarita" nu teu kebat. Sastra wiwitan
Ed Jénura
Kang Budi: bongan seuseuuuuuttt... hoyongna mah kayas tapi teu wasa, janten mikminkeun seuseut eta we, milari alesan hoyong itu hoyong ieu, meh sah seuseutna, heuheu...
Ed Jénura
Mang Hady Prastya: wios teu ngartos ge, ulah maksakeun. santey weh, hhhehe!
Ed Jénura
Kang 'Eboed': punten abi ge teu tiasa mairan komen ayeuna, kopi seep, bade naheur cai heula, heuheu! nuhun dong, yes?
Ed Jénura
Mang Nu'man: nuhun kaideuan mah, Mang, abi ge sok mulungan tehnik kanca sanes da, kalebet nu Amang. it's an honor. traktir cikopi we sacangkir, tapi tong digantung cangkirna nya, bilih bahe, heu...
Ed Jénura
Kang Godi: atulah teu kenging umya-eMyU sareng unyat-anyut di dieu, awoooonnn... heuheuheu!
Ed Jénura
Kang Nu Azhar: hatur nuhun, Kang. referensial pisan, rupina. nu resep film gaya mikminna condong ka dinya, atuh dina nyurahan fikmin ge dumasar filmis-henteuna. kuma deui atuh, heuheu!
Ed Jénura
Kang Endang: memeh Cinta sigana Rusiah, Kang. duka, teu apal, teu hoyong apal, sanes urusan abi, xixiixi! hatur nuhuuunn...
Indah Eka Lestari
waaaaah... keren. Seueur kecap memehna, rame. heuheu. Memeh Tari nyerat fikmin, Tari kedah maos heula fikmin Ibu sareng nu sanesna, supados sae. Oh enya Bu, memeh 28 maret, Ibu kedah nyayogikeun heula katumbiri hahha.
Irman N Dimyatié
:"Rumegog dina lampah. Antara kahayang jeung panimbang sok pabetot-betot. Karasa pisan nyawana yeuh fikmin. Jempol, Neng!"
Tiktik Rusyani
Ngabelesat pisan..!Fikmin Neng Endah mah sami wae, bade seuseut bade cikruh, always extraordinary..Survey membuktikan! Sip pisaaann..! Taluk..
Ed Jénura
Kang Yayan: fikmin seuseut mikmin ieu mah. hatur nuhun jempolna, nyanggakeun :D Kang Uzy Imron: wios disebat fikmin Persib we ah... sami sareng nu tadi wengi, unggul heula 0-2 ayeuna kasusul 2-2 ku Persiram :D Kang Godi: hidup LIVERPOOL...! Ceu Teti: haruuuuhh... hatur nuhun, Ceu, masih ngotektak, nyobian rupi-rupi wanda, manawi kamanah. nuhun sakali deuiiii... Ka Rohendi Pandeglang: teu kebat da kabujeng isin, xixiixi! nuhun jasa, Ka...
Ed Jénura
Indah Eka: hey, hatur nuhun. ngahaja seueur ngangge kecap "memeh", supados rada panjang fikminna, hahha! aya naon 28 Maret? Kang Irman N Dimyatie: sakapeung mah kahayang kamana, panimbang kamana. diajar kompromis we abi mah, meh pulpen teu lesot, heuheu! Ceu Tiktik Rusyani: hatur nuhun, bingah pisan pami kamanah ku Aceuk mah, eta nu diseja. saabieun mah asa awon wae mikmin teh, teu sugema-sugema. hoyongna mah ngayaaaaaaasss... hiks!
Ed Jénura
atosan heula ah, cape... hehhehe! sewu nuhun ka nu parantos ngajempol miwah ngomentaran, kum, hapunten teu diwincik hiji-hiji, katampi pisan pangdeudeulna. sampai jumpa di fikmin berikutnyah nu duka iraha, merdeka!
Iwan Hanjuang
Moal komen deui ah.
Ed Jénura
:p
Iwan Hanjuang
:p
Indah Eka Lestari
ih kituuu.. maenya hilap? kan milad Tari Ibu :p . heuheu, eh dimaklum deh. faktor usia nya?hahhaha sami sapertos mamah dipiwarang nyayogikeun katumbiri kanggo 28 maret, malah naros aya naon 28 maret teh. hehe. nuhun
Nyai Endit
Apungkeun deui ah, jang conto.