Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Saha ari Manéhna?

Kénging Nyai Endit
Dipidangkeun dina lapak 30 Januari 2013 11:12:40

Seungit malati nyambuang minuhan kamar. Maké kaos néplak awak jeung calana ‘hot pants’, manéhna masih kénéh norowéco nyaritakeun pangalamanana. Geus dua jam. Ti mimiti ngomongkeun buku nepi ka carita ahéng, sedengkeun kuring nu aya sajeroeun calana geus teterejelan hayang kaluar. “Wengi éta, abdi nuju di kamar. Nuju maca. Teras kaambung seungit malati. Kumargi nyambuang pisan, janten panasaran. Ditingal tina jandéla teu aya tangkal malati nu nuju karembangan. Sabot abdi badé nutupkeun jandéla, ti pengker aya nu noél. Abdi ngalieuk, terang-terang éta mangkeluk téh tos ngabedega. Badé lumpat sesah, ngagorowok nyuhunkeun tulung, lambey asa ngonci. Éta mangkeluk nyaketan. Hoyong ngajerit nanging abdi ngadon teu émut di bumi alam. Énjing-énjingna atra, aya tangkal malati nu kembangna maluguran. Mung dugi ka danget ayeuna teu acan kateguh, mangkéluk naon ari manéhna. Tah! Ayeuna gé aya seungitna, nya? Aa ulah mulih, nya? Abdi sieun.”

Komentar (68)

Rmb Martadi Kusumah
"Moal." Waler si Aa....
Dewi Ratna Damayanti
tos atuh tong nyarios wae, saur si aa...
Rohaendi
bagoooor... sieun... beuh tangka kayas kieu. PolNyai Endit, asak yeuh.
Yayan Bedog Supriatna
oh.. dikocrotan parfum malati 'jurigna' nyah? Nyai Endit
Ahmad Fawzy Imron
Nu dimaksad "Sajeroeun calana" teh naon, Eteh?
Maman Damiri
Haag....boa-boa ...
Rohaendi
sayaktosna ieu mah lalakon Lingga sareng Yoni nya Nyi?
Nyai Endit
Punten ah ka sadayana, nembe abdina jajap pun anak sakola heula. Hihi.
Nyai Endit
Kang Rmb Martadi Kusumah: "Muhun nuhun atuh, Aa."
Nyai Endit
Ceu Dewi Ratna Damayanti:"Kedahna kumaha atuh?" Nénénk malik nanya.
Nyai Endit
Kang Rohendi Pandeglang: Pan kénging diajar ti akang. Nuhun, Kang."
Nyai Endit
Mang Yayan 'Bedog' Supriatna: "Muhun, jurigna seneng seungit kekembangan rupina mah. Héhé...."
Nyai Endit
Kang Haji Ahmad Fawzy Imron: "Emmmh..., naon atuh nya? Bingung abdi ngawalerna. Kinten-kinten kuring nu aya di jero calana naon nya, Kang? Tiasa janten nyakuan pulpén, tapi, naha pulpén tiasa teterejelan? Aéh dina fikmin mah aksara gé tiasa hirup kétah, nya? Cik bantosan, Kang. Bilih aya nu lepat dina seratan abdi ieu téh."
Nyai Endit
Kang Maman Damiri: "Boa-boa akang, nya? Héhé."
Nyai Endit
Kang Rohendi Pandeglang (deui): "Lalakon manéhna, Akang...."
Rohaendi
Si kuringna Yoni lin?
Rohaendi
Ka AFI eta jelas YONI
Nyai Endit
Kang Rohendi Pandeglang: "Sanés. Rochie, Kang! Hahaha...."
Érwin Wahyudi
Teu weléh ngajak tetebakan waé, Bos kaos mah fikminna téh. Hehe
Ahmad Fawzy Imron
Ka Rohendi Pandeglang...abdi mah teu terang. Naon Yoni teh...? Heu
Budi Mugia Raspati
Uleng ku sajeroeun calana...
Nyai Endit
Naha bet kabaraca nya éta nu sajeroeun calana? Niatna mah da ditutupan éta téh. Gagal yeuh fikmin téh. Pangsiun wéh ah. Hahaha. Haduuuh, ripuh.
Nazarudin Azhar
Pasti judulna tarjamah tina kesaksian dirinya, nya? Saterasna, abdi ge sami, mikiran nu aya di sajeroeun calana.. hehe
Ed Jénura
Nyaiiiii... ieu uteuk uing tikusruk... naon atuh nu di jero calana teh? maenya kutu onaman, heu....
Iman Bachin
haha...
Dewi Ratna Damayanti
apan ieu na jero calana ngoceak... hahahhaa...
Nyai Endit
Nyumput ah Nyai ♏åћ.... Nu dibahasna si Kuring nu ªYå di sajeroeun calana wae. Era jadina tɐћ.
Godi Suwarna
:"Siiip dekh, Nyai..! Si Nyai teh beuki pinter 'sumput belingna', fikmin nu matak ngahudang kapanasaran. Naon ateuh mangkeluk teh? Naha kembang malati bet muguran...? Atawa, boa eta mah teu penting. Nu penting mah kalimah panungtung: 'Aa, ulah mulih, nya? Abdi sieun!' Tah, Upami tos barosen ngobrol, da tos dua jam, keun bagean nu aya sajeroeun hotpans jeung sajeroeun calana sina guntreng paduduaan..." :D
Nyai Endit
Kang Erwin: "Ngahaja diajak teteguhan, supados panasaran apanan...."
Nyai Endit
Kang Haji Uzy: "Sami, äЪđΐ ge teu terang saha ari Yoni. Mung Kang Hendi nu uninga rupina ♏åћ. Keun lah, rupina rusiah sewang-sewangan eta ♏åћ. "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ."
Nyai Endit
Ang Budi: "Naha kedah uleng? Eta di lebet lancingan akang ªYå naon? Da maenya kadal nu teterejelan ♏åћ, nya?Hahaha...."
Nyai Endit
"Deuh, Kang Nunu latah deuih. Ngadon ngemutan nu di sajeroeun calana. Kumaha ieu tah? Hahaha. Dasar!"
Nyai Endit
EDJ: "Kutu Rajana eta ♏åћ sigana tɐћ. Lain kutu sakutu-kutuna. Hahaha. Ah, aing ♏åћ...."
Nyai Endit
Iman: "Naha bet ngahahah? Pedah ngomongkeun nu di jero calana deuih, nya? Haruuuuh.... Na ari fikmin kuring nya? Nakal."
Nyai Endit
Ceu Dewi: "Naha tiasa ngoceak nu eta ♏åћ? Hade kitu. Langka ih, nu di jero calana bisa ngoceak. Paling utah. E-eh...! Naon cenah...."
Nyai Endit
Hahaha, deuh eta Kang Godi. Komentar luhurna sih asik. Mung, ari manawi tɐћ bade teras serius komenna, na ari kahandapna, äЪđΐ ngehkey. Hahahaha. Nuhun, Kang Godi.
Ahmad Fawzy Imron
Muhun, Eteh. Cuang jantenkeun rusiah we. Ngarah rame :))
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
rada muringkak yeuh saha atuh éta mangkeluk téh...tapi muhun sami sareng nu sanés panasaran ka nu teterejelan dina lancingan...non atuh éta téh Nyai..?
A. Halim Kusumadjati
Seungit sajeroeun calana? Moal salah ieu mah Anyut rasa kadu. Yuaha..ha..ha!!
Teti Taryani
Ih, aya ku ampuuun... Eteh! ieu aceuk kat jangar kieu... Saha eta 'kuring' teh? Na bet aya sajeroeun calana?
Nyai Endit
A Uzy: Muhun, bade dirusiahkeun ah. Kagok rame.
Nyai Endit
Tɐћ Yuyu: "Rupina anging Si Manehna nu uninga Teteh. Hihihi, jaim."
Nyai Endit
Kang Helmi: "Hus! Teu kengeng nyebat anyut di dieu ♏åћ, bilih ªYå murangkalih. Hahahaha.... Hadoh!"
Mulyana SA
Karaos ogona teh bari nari cangkeng. Kacipta teh... nhn tegep pisan (Y) (Y) (Y)
Asep Komara
"Janten emut ka dongeng liliput (duka naon basa sundana ari liliput) nu sok nyumput dimana wae...hehe...di lebet calana oge genah weee...kajabi pami mendakan kasieun. Tangtosna teh teterejelan...siiiip, ah. Nyanggakeun jempolna."
Nyai Endit
Tɐћ Teti: "Cobi taros ka tuang raka. Kenal teu sareng Si Manehna nu nyamuni dina lancingan? Hehehehe...."
Nyai Endit
Entos ah, ulah atuh ngobrolkeun wae Si Manehna nu teterejelan. Karunya bilih isineun.
Nyai Endit
Ki Ŝΰπð̀́ǻ: "Hahahaha, kahoyongna eta ♏åћ. Hahahaha...."
Nyai Endit
"Tah, Tiasaan Kang Asep Komara ♏åћ ngomenna tɐћ. Malapah gedang. Padahal kadinya-dinya keneh, nya? Hahaaha. Nuhun, ah!"
Rameli Agam
Hhhhhmmmmm. Haduuuuuh. Aa.
Nyai Endit
Kang Rameli Agam: "Muhun, Aa ulah mulih, nya? Abdi sieun.” Sok, bade kumaha eta Aa?
Rameli Agam
Muhun, urang melak deui tangkal. Ngarah iuh, hawa seger, tur cur-cor cai. Hehe.
Nyai Endit
Hahahaha, janten bade betah weh, nya? Ah, Aa mah....
Sarjang
Sugan uing wungkul nu bingung ku masalah " kuring nu aya sajeroeun calana" teh... Keun atuh ari reaan mah... Hehe...
Godi Suwarna
:"Sim uing usul, upami tiasa mah revisi judulna, Nyai..! Asa teu raoseun..."
Nyai Endit
Muhun, muhun Kang Godi. Judulna bade direvisi, dirobih supados raoseun. Nuhun.
Nyai Endit
Abah Sarjang: "Hayu urang bingung sasarengan. Bingung, dimulai...." :D
Nyai Endit
Ka Kang Nana Sukmana, pami fikmin ieu bade dimuat, punten judulna digentos janten "Mangkeluk Jero Calana." Haduuuuh, Gustiiiii.... Ieu äЪđΐ ♏åћ mung heureuy.
Shohiba Nu'man
Edaaas.. Mantap, Nyai..
Yuharno Uyuh
Heuheu, fikmin meunang ngakeul meni pulen, ungkara nyeleneh matak nyerengeh nu disumputkeun. Siiiip! Nyai!
Ari Andriansyah
edun... kitu pisan tah pami tret nulis teh, seueur nu dipikiran, antukna kateug deui bae....
Nyai Endit
Nuhun ka sadayana. Kanggo laporan, judulna janten SAHA ARI MANÉHNA? Cuco teu nya?
Rohaendi
"Yoni" nyai heuheu (keukeuh dot kom)
Nyai Endit
Naon atuh Yoni teh? Sok inbokkeun kadieu lah! Hahaha. Teu aleg.
Ahmad Fawzy Imron
Aya sababaraha kalimah nu di dunya nyata sering kakuping ku abdi. "Aa...ulah mulih, nya. Abdi sieun...."
Nyai Endit
"Hahahaha...! Pan abdi eta mah Aa Uzy! :P "
Ahmad Fawzy Imron
:D :p
Nyai Endit
Dasar! :P