Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Punarbawa

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 29 Januari 2013 13:47:08

Anjeucleu. Luhureun gumplukan méga. Ngadaweung semu malaweung. Angenna cuscos. Ngarancabang. “Kurang kumaha aing buméla. Ti tatar Wétan parat ka tungtung Kulon, nganteur Guru nyiar Kitab-Suci. Lalakon nu pinuh dodoja. Nyanghareupan manglaksa karaman bangsa siluman. Tapi, sanggeus laksana anu diseja. Aing tetep teu bisa sampurna jadi manusa.”
Gelebug! Angin tuhur nebak cirrocumulus nu ditumpakan. Kumalayang. Lumaju ngidul. Mapay urat walungan Gangga. Reg. Dumadak. Ngarandeg. Katara hareupeun ngajegir hiji gunung. Kasaput pepedut bodas. Rupana rada mahiwal. Dedegan gunung kawas wanara. Bréh. Tebéh lamping aya guha. Miyuni sungut monyét keur calangap.
Srot! Gokong nyirorot. Roroésan. Kasedot kakuatan nu rongkah pohara.
“Bagéa, geura asup ngaraga sukma, Cu!” Sora Maharesi-Hanoman. Blus! Gokong manjing guha garba. Nyirnaraga. Meuntas diménsi. Kawah Candradimuka ngagolak. Pletik! Nutfah silalatu ngaburinyay. Ngabebela beureum burahay.
Gleger! Réaktor ngariyeg. Ti ruang kadali Prof. Broom méré isyarat ka operator. Teu lila tabung réaktor blak muka. Gokong niwikrama jadi Hellboy.