Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dina Hiji Mangsa

Kénging Dewi Ratna Damayanti
Dipidangkeun dina lapak 29 Januari 2013 11:58:24

Teuing dina lèngkah ka sabaraha, urang ngarandeg.
Rèt ka tukang. Brèh, tapak nu geus kasorang. Rinjul. Pinuh ku cucuk riyut. Laju neuteup ka hareup. Ngabelegbeg. Teu katènjo nanaon.
"Poèk..." gerentes anjeun bari ngèpèskeun leungeun kuring, basa urang tepi ka jalan cagak...

Komentar (69)

Dewi Ratna Damayanti
@Kang Dadan Sutisna.... ssstt... nuju diajar ngagalindeng nurutan Kang Budi Mugia. Ameh teu bebeledagan wae hehehe... aipek meni perban hungkul... hadooohhh!
Nazarudin Azhar
Upami di lembur pun uing mah: Renjul. Pinuh ku cucuk jukut rihut. > tapi panginten benten daerah benten ngucapkeunana... :)
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Nazarudin Azhar... asiiikkk ahirna Kang Nunu kersa sumping heuheu.... oh kitunya? di abi mah da sanes sabangsa jukut kang tangkalna oge jangkung di sebat cucuk riyut pedah ngariyut pami ka cabak kitu tah kang... nuhun kulan abi nuju diajar ngagalindeng supados siga istri binangkit aipek kalah kabuhulan kieu hehehe...
Hadi Aks
Pondok nanging nyeuit, Neng! Jadi ras ka Syarif Amin suargi, sastrawan kahot, nalika nampi panghargaan Hadiah Sastra Rancage di Gedong Merdeka, anjeunna sasauran pondok di podium; "Keur kuring mah poek isukan teh. Tapi aya nu bengras nembongan, nyaeta mangsa katukang..." Emmh, abong pangarang melow, ceuk uing harita.
Dadan Sutisna
Rinjul, renjul, garinjul (kana jalan). Di lembur simuing mah aya deui nu disebut jukut garut, jukut riut keneh, sakapeung sok disebat alimusa. "Musuh" simuing keur budak, jaman ngarit tonggoheun walungan....
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Hadi.. hatur nuhun, mung bati kabita we da tong boro Nyarif Amin ngabudi Mugia ge tos teu kahontal kieu heuheu... dasar ras tret teu di aos deui raraosan kecap kuring tos di hapus ari gorehel aya aya keneh ning. Meni beuki surem
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Dadan Sutisna... Tah eta, Alimusa tea. Kawitna abi bingung pami aya nu nyebat alimusa teh kalah gep kana mangandeuh hahaha... tah abi oge korban jukut riyut. Kapungkur kantos di u'udag ku nu gelo waktos ameg huhujanan, atuh kuat ka tibabaranting kabur. Ari dugi bumi sampean raca garetihan hadeuuhhh... peuriihhh.
Yuharno Uyuh
Tegep Mih MMMMaaaay!
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Yuharno Uyuh.. boro-boro tegep Kang! sumpah uing ge wirang pan macana deui. ari de di hapus lebar aya komen para inohong hahaha.... wirang uing, satadina hoyong gentos gaya. Aripek hhhiiiyyy.... goreeeennnnnggg!!!
Yuharno Uyuh
Mhn tegep ceuk uingngah da resep bahana mah, mung ruduh tea, Heheh
Dewi Ratna Damayanti
@kang Uyuh ... hahahhaha... teu jadi ah, balik deui we jadi Maya nu biasana! hese jadi campernik mah hahahaha... parah uing
Rini Mayasari
teh Dewi Ratna Damayanti....."be yuur self" cenah saur bahasa mang obama mah....hehehh, iraha bade di dangdosan deui...hayuuuu
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Erwin, @Kang Ahmad Yani @kang Asep Supriatna, @Irman Dimyatie... hatur nuhun ... isin abi...
Dewi Ratna Damayanti
@Maya Pancanaka... yuz... leres pisan tah neng. Mending jadi My self wae nya nu penuh dendam hahahah... ogah ah, alim didangdosan deui. Asa jadi wayang asa sanes abi deui wae hehehhe...
Rini Mayasari
teteh Dewi Ratna Damayanti....puguh pada muji....meni geuyizzz cenah...hehheh, tapi teu dendam ka uing kan...heheheh
Dewi Ratna Damayanti
@Maya ... henteu ateuh neng, naha bet dengdam? hehehe uhun kitu pada muji? cihuyyyy... nuhun atuh, hayu atuh dangdosan sim uing
Rameli Agam
Haduh. Boa, jalan nu ka Ciawitali, kitu? Da di dinya ge aya jalan cagak. Hehe. Tah, nyanggakeun, donat madu asli Cihanjuang, dua losin.
Neneng Yatikurniati
janten paturay di jalan cagak nya Téh. Hawatos.
A. Halim Kusumadjati
Moal lepat ieu mah jalan cagak Cileunyi, mending lempeng ka Tanjungsari tanapi mengkol nengen ka Tasik? Haruuuh..binun eung!
Joey Pengganti Wiro
Leres pisan sok hoyong ngèpèskeun abdi ogè tètèh pami pareng ka jalan cagak tèh,duka kunaon.
Samo Sutardi
ngajak jalan sewang sewangan ngudag harepan
Entjep Sunardhi
Jalan cagak Nagreg nya da geuning aya alimusa alias jukut riut atawa jukut garut. Tong bingung ka kiwa bae engke oge anjog ka Limbangan, saung di luhur balong tea.
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Rameli Agam... hap! donat madu langsung disanggap.... tagiiiihhh pek!
Dewi Ratna Damayanti
@Teh Neneng Yati Kurniati.... uhun teh, tos dugi ka jalan cagak mah ngadigdig nyalira we...
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Helmi Pakujati... hhahahaha... sigana mah teras ka Tassik we ah..
Maman Gantra
Ehem!
EMAN BUDIMAN
Sae...
Dewi Ratna Damayanti
@Joey Pengganti Wiro... taaaahh... geuning, aya oge nu kitunya? heuheu.... uhun ecagkeun we beurat mah kang
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Samo Sutardi... uhun Kang sepertosna mah kitu hehe..
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Entjep Sunardhi... taaahhh etaaa anu pas mah! tos moal lepat deui 'clom giriwil' tea nya hehehhe... uhun ah, ka Limbangan we mung sok alim uih deui ari tos di limbangan teh hehehhe...
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Maman Gantra... Heuheuyy... deuh hehehhe... sssttt... naon tah
A. Halim Kusumadjati
Maos ieu fikmin, emut ka lagu "Di Simpang Tiga Titian" mung benten endingna wungkul, teh. Mung katoong, sami ngageuri-na.Nyereseeeeet!! Haruuuh!
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Eboed Budiman... beuh... meni kitu!
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Helmi Pakujati... heuheu... nyobian teu bebeledugan wae kang, bilih bosen nu maosna. waaahhh... asa ka awang-awang atuh pami kang Helmi dugi ka manteng kana lagu mah, komo ngiring nyereset mah haruuuhh hatur nuhuuun pisan. Masing pinuh kuperban ogenya hehehe
Sarjang
Tungtungna ka jalan cagak nya Teh... Siip....!
Dewi Ratna Damayanti
@Abah Sarjang... Rupina kitu bah, dugi oge ka jalan cagak heuheu
Herdi Pamungkas
mantap....
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Herdi Pamungkas... heuheu... nuju melow Kang hahahha...
Herdi Pamungkas
panginten atuh, ngarandeg palebah jalan cagak...hihi
Tiktik Rusyani
jalan cagak nu netek nanjak..mending disorang ku duaan, wios rundag-randeg oge, asal tong leupas silicepengan. Diajar melow pedah nuju galow, sae..tos aya geterna.Asah teras , ke ge tiasa ngudag Kang Budi Mugia Raspati geura.
Asep Komara
"Sok ras emut ari mulang ti Bandung kawengian. Biasana tabuh salapanan. Palebah Jalan Cagak teh jalanna sok poek pisan. Jabi mudun sareng gagarijlugan. Paur kenging kacilakaan. Fikminna sae nakeranan."
Nasrul Jatnika
"Wah, misah ateuh. Eta terang aya jalan cagak kumaha tah? Kapan poek ngabelegbeg. Oh, aya rambu lalulintas manawi.. Kahartos, Teh Dewi Ratna Damayanti. Sae..sae.."
Ki Hasan
Kang Dadan Sutisna, sainget uingah "alimusa" mah sejen deui. Alimusa kelirna hejo ngora, tangkalna ngareuy, ngagimbung kaditu, kadieu minuhan lahan sabudereunana. Ari jukut riut mah hejo kolot, tangkalna teu nyaliara kamana mendi.
Budi Mugia Raspati
Deuh, kayas ngabelegbeg.
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Herdi Pamungkas.... hahahhaha... ngarandeg soteh pedah teu katinggal nanaon kang herdiii bisi titajong hahahaha...
Dewi Ratna Damayanti
@Teh Tiktik Bunyi Hujan Di Atas Genting.... hahhahaha.... atuh ke huk-hek mengi teteh... mening naek angkot we atanapi ngojek meh teu cape!
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Asep Komara.... taaahhh abi mah pami kitu teh sok sieun ku Juyig, hiiiyyy.... hatur nuhuuun pisan Kang Asep diajar melow yeuh. Hoyong tiasa ngagalindeng Kawas Teh Tik-tik sareng Kang Budi Mugia. Tapi kalah parenjol ning?
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Nasrul Jatnika... haarr, ari si Akang. Tangtos terang atuh Kang pan mongkleng soteh pami ningal kapayun, da ari tos dugi jalan cagak mah tongtos karaos tur katinggal manawi... heuheu... sssttt... nuju diajar ngayas heuheuyyy...
Dewi Ratna Damayanti
@Ki Hasaaan... tah geuning aya dua rupinya? wah beuki katingali yeuh beletna abi dina urusan tatangkalan hahahahah...
Dewi Ratna Damayanti
@Ki Hasaaan... tah geuning aya dua rupinya? wah beuki katingali yeuh beletna abi dina urusan tatangkalan hahahahah...
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Budi Mugia Raspati.... hahahaha... Kang budiiii.... pang burakeun atuh sim uing kaseeeppp... sugan we katepaan yeuuuhhh
Ki Hasan
Jigana perkara lingkungan, fenomena alam, tatangkalan, sasatoan, rada hese diwawaasna, kedah katempo ku nyalira atawa aya buku rujukan.
Érwin Wahyudi
Moal kitu jalan cagak nu bade ka Subang? Hehe
Dewi Ratna Damayanti
@Ki Hasan... uhun eres pisan Ki, matak abi mung wantun nyerat cucuk Riyut margi tangkal eta nu raket sareng abi. Komo pami nuju ngababad atanapi nu asruk-asrukan mah heuheu.... di wewengkon abi mah di sebatna cucuk riyut Ki, sanes jukut riyut
Dewi Ratna Damayanti
@ Kang Erwin Wahyudi.... puguh ieu teh milarian bumi Kang Erwin di palih manaeun jalan cagak limbangannya?
Ki Hasan
Kang Nasrul Jatnika mah tara ulin peuting, jigana Teh Dewi Ratna Damayanti. Sapoek-poekna peuting, moal mongkleng jiga dina jero sarung.
Dewi Ratna Damayanti
@Ki Hasan... hahahaha sigana kitu, matak urang ajakan sakali-kali mah Ki hehehhe... komo deui dina poek nu mongkleng mah soca oge adaptasinya Ki, tiasa ningali nu ngarunggunuk payuneun
EMAN BUDIMAN
candak nu palih katuhu Ceu, tuh geura tingal aya satitik cahaya nu celak-celakkan :)
Dewi Ratna Damayanti
@Kang eboed.... atuh ka jelekong ka katuhu mahnya? moal banjir kitu? hehehehe yuuu aaahhh kemooonnnn
Dewi Ratna Damayanti
@Teh Endah dinda J,@Kang Deden Abdul A, @Kang Apoedy sarah, @Ibnu Hijar, @Bunda Uni,@Kang Agus Bagja @Kang Yayan Rusyana sareng sadayana nu parantos ngajempolan hatur nuhuuunnn pisan. Katampi jempolna sareungit...
Rudi Riadi
Sae teuing fikmin teh...
Dewi Ratna Damayanti
@Teh Neni Geo, teh Nina Kurniani,@teh Eva, @kang shohiba Nu'man sippp... nuhun kulan...
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Godiiii... hatur nuhun kang... bari ngusapan ... hahahha
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Rudi... whuahahahahha.... Kang Rudiiii... mana ya istilah 'sae teuing'? kacida nyungkuin teh nya hahahha bae ah kui kang Rudi ieuh... mana geuning can nraktir?
Rudi Riadi
Apan tos dipasihan ku Tribun Ceu, naha make jeung nagih deui? hehehe....
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Rudi Riadi... nya beda atuh... da ieu mah ti Gudang heuheu....
Rudi Riadi
Okeh, Ceu, engke saptu nya...ngan kudu rerencepan bisi kang 'Eboed' Eman Budiman hayang oge ditraktir.
Dewi Ratna Damayanti
hahahahha... puguh Kang eboed mah sok kabitaan hoyong nraktir wae hahahah...
Dadan Sutisna
Leres, Ki Hasan, jukut riut teu ngayang, ari jukut alimusa mah bisa minuhan kebon mun tos ekspansina teh, hehehe. Nuju budak mah da apal pisan kana sagala rupa jujukutan teh, ari ayeuna bet harilap deui rupana.