Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ngadu Bako Karo Wa Dulatip

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 25 Januari 2013 09:52:21

“Wa, sing jenengé Gusti Allah, kang dadi Pengeranné kita kuh sejatiné primén, Wa?”
“Waduh baka takon perkara mengkonon karo Uwa, sira salah alamat, Cung! Kuduné takon karo Ustadz.”
“Bokatan Uwa mah sumerep, sabeli-beliné Uwa pun sepuh. Akéh pengalaman karo kemandangé.”
“Mengkénén, Cung. Gusti Allah kuh Dzat kang ghoib, nduwéni sipat langka wates wangenné. Baka pikiran kita kuh kewates sipat ragawiné déwék.”
“Lha baka bloli, tuli ngggo apa gunané menusa duwé pikiran, Wa?”
“Dudu perkara blolih, Cung. Anamung sing ngati-ngati baé, bokan keplarak. Saiki, sing gampangan baé, étung-étung nggo bebandingan, mugané sira kudu ngewaca buku ‘Sejarah Tuhan’.”
“Idiiih Pengéran kuh ana sejarahé tah?”
“Sejatiné , dudu sejarahé Pengéran, Cung. Tapi , sejarahé alam pikiranné menusa, awit jaman éwuan taun sadurungé maséhi nganti tekan saiki, nggon ngewanohi sing dadi Pengéranné.”
“Oh dadi kita bisa paham pikirané menusa. Séjén tempat lan wektu. Jaman semono pikiranné mengkonon, jaman seméné mengkénén. Kaya kuwen, Wa?”
“Ntulllllllllll.”

Komentar (22)

Soendara Djatiseba
fiksimini pakde dulatip.... hehee
A. Halim Kusumadjati
ralat : ngati-ngati > ngati-ati.
A. Halim Kusumadjati
Ang Soendara Djatiseba, Nggih Ang Wa Dulatip ditakoni perkara sing dudu widange.
Rudianto Surya HS
Mengkonon, Wa? Ngertos-ngertos... hehehe... manteeep. (y) (Y) (Y)
A. Halim Kusumadjati
Keplarak = keplesed.
Soendara Djatiseba
Mengkono mangkaning mengkéné.....
A. Halim Kusumadjati
Ang Rudi Al-Fajri, Syukur pisan baka pun ngertos mah, dadine Uwa kuh legan atine, hehe..!
A. Halim Kusumadjati
Ang Soendara Djatiseba, Yuah..ha..ha! Mangkaning baka mengkonon terus mah bosen, sepisan-pisan mengkenen (enake karo jengking endah jiplong..kekekekkkk..!)
Nining Sariningsih
Teu ngartos Kang Helmi...hehe
Rudianto Surya HS
Ngertos Wa, jarene Bapaku wong Cirbon Wa... hahaha
A. Halim Kusumadjati
Teteh Nining Sariningsih mah nyeuneu-nyeuneu teu ngartos eung! hehe..!
Jonny Taurus
Duh, menusa..Jaman semono pikiranné mengkonon, jaman seméné mengkénén... kataji abdi mah Ang, bari ngatog oge nyobian faham kana ieu fikmin. nyanggakeun jempol ti pun uing..
A. Halim Kusumadjati
Ang Jonny Taurus, maksad Wa Dulatip, kangge babandingan mangga geura maca buku 'Sejarah Tuhan', nyeta sajarah alam pikiran manusa ti jaman ka jaman, ngeunaan interpretasi manusia ngeunaan "Pangeran". Tah di link ieu aya ebook gratisna Buku "Sejarah Tuhan", aya 3 bagian. http://gilank18.wordpress.com/2011/06/10/download-ebook-sejarah-tuhan-history-of-god/
Jonny Taurus
Subhanalloh... hatur nuhun Ang Helmi Pakudjati .. #langsung sedot ah#
Maman Damiri
Walah , priben kih Wa Dulatif , ana-ana ae. Apa ana sejarah Tuhan ?
Ibrahim Farid
Wartoskeun ka Wa Dulatip, jalmi anu nganggap rehna akidah ngalaman evolusi rupina kapangaruhan ku tiori evolusina Darwin cs. Atanapi, 'sejarah Tuhan' teh produk Darwin cs boh langsung boh henteu. Dina ajaran islam mah akidah teh ti jaman nabi Adam as dugi ka engke kiamah oge angger moal robah. Anapon anu robah mah mung sakadar pangalaman spiritual manusa sacara pribadi, sapertos anu kaalaman ku nabi Ibrahim as. Konsep manusa ngeunaan Pangeran alias akidah tea sanes hasil pamikiran manusa nyalira, nanging elmu anu diwahyukeun ku Pangeran ka manusa. Janten henteu aya hubunganana sareng barobahna jaman.
Rameli Agam
Buku Sejarah Tuhan (History of God) karya Karen Armstrong, nu munggaran medal taun 1993. Temana matak narik ati. Ngaguar ngeunaan tema sakral patali jeung “asal-usul” Tuhan. Dina eta buku, lain nyaritakeun sual gumelarna jeung mimiti ayana Tuhan, da sual eta mah mustahil diteuleuman. Tapi, nu diguar teh leuwih notog kana sajarah konsepsi manusa ngeunaan Tuhan. Nyeta ngeunaan awal manusa miwanoh Tuhan nalika patali jeung hal nu gaib, dina awal-awal peradaban manusa. Oge, sual “campur tangan” Tuhan kana peradaban manusa, nepi ka mangaruhan kabudayaan jeung teologi maranehanana. Kitu deuih, dina eta buku, aya padungdengan jeung paguneman filosofis sual konsepsi ketuhanan dina tilu agama monoteis nu panglobana nu ngagem di ieu dunya, nyeta Islam, Kristen, katut Yahudi. Oge, aya kajian sual agama Hindu sarta Budha.
A. Halim Kusumadjati
Pa Maman Damiri, bukune sih ana. Mangga dipirsani mawon, hehe
A. Halim Kusumadjati
Kang Ibrahim Farid, Mangga diaos ebook-na, sajarah persepsi manusia tentang 'Tuhan'. Ieu mah teu aya hubunganana sareng Teori Darwin, oge Islam sacara khusus. Tapi Riwayat persepsi manusia ti jaman ka jaman, ti rebuan taun saacana msehi, sumberna persepsina nu kabentuk mah bisa timana wae, ti Kitab Suci (Avesta, Weda, Saramuscaya, Tripitaka, Shuhuf, Taurat, Zabur, Injil, janten sanes sawates 'ceuk' ajaran islam.) Oge sumber diluar kitab suci.
A. Halim Kusumadjati
Ang Agam, sumuhun Ang, noong 'persepsi' pikiran nu jadi kayakinan manusa ti jaman ka jaman ngeunaan Pangeran teh penting, janten urang tiasa memahami kasangtukang kayakinan urang, ugi kayakinan nu sanes.
A. Halim Kusumadjati
Ang Rameli Agam, keur sa sim uingeun mah, baheula keur budak 'percaya' ka Pangeran teh ti Alqur'an ceuk Pa Ustadz. Sanggeus belajar fisika quantum, kuring 'yakin' ka Pangeran teh ceuk diri kuring sorangan.
Samo Sutardi
aja maning sejen wktu sejen tempat sejen ewong ... pikirane wong siji wae bisa wolak walik beli keruan ...