Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Téjanirmala

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 24 Januari 2013 18:41:08

Werrrr! Angin muter lilimbungan. Seuneu luméntab ngabebela. Dumadak. Barasat cahaya linduh. Euntreup lalaunan. Reg. Bayu jeung Agni ngarandeg. “Bayu..! Agni..! sanajan pangawasa aranjeun rongkah kacida, hiji mangsa bakal diparéntah ku bangsa manusa!” Sang Téjanirmala ngadawuh. “Upami kitu mah Pangersa téh nu kagungan darajat adiluhur?” Sang Bayu tumanya.
“Sanés, Bayu. Kaula sakadar mahluk Mantena. Teu luput ti sipat hilap tur lepat.”
“Éladalah..! Moal salah. Mungguh Pangersa minangka mahluk pangmulyana disagédéngeun Mantena,”Agni ngiring mairan.
“Agni..! Subhanaka allahumma rabbana wabihamdika," Téjanirmala ngawalon asor.
“Wilujeng sumping, Ya Nuril-Anwar!” Cai nyéah tuturubun ngabagéakeun.
“Alaika salam, Banyu. Mangka ikhlas andika isuk jaganing géto diala mangpaatna.”
“Sumangga abdi rido lillahi ta’ala, Pangersa!” Banyu sadrah tumarima.
“Asalamu alaika, Ya Pertiwi. Éstuning anjeun khusu’ tawadu,” Téjanirmala nari Bumi nu anteng kalem. “Salam, Ya Habibullah! Nyanggakeun diri abdi sadaya-daya.”
“Baraya sadaya! Insya Allah kersaning Mantena, ti saripati aranjeun, maujud waruganing Adam.”
“Subhanallah..!” Opatanana samia muji Mantena.

Komentar (19)

Puri Kania Pramanik War
Subhanallah...... sae Kang Helmi Pakudjati
A. Halim Kusumadjati
Teteh Puri Kania Pramanik War, Nyanggakeun jejer fikmin nu saderhana, teh. Manawi kamanah, raraga milangkala Habibullah.
Yuharno Uyuh
Subhanalloh tegep fikmin muludan. Ya robbi ssolu ala nabi. Halah, reueus, sipp, Ang Ustad!. heheh
A. Halim Kusumadjati
Ang Yuharno Uyuh : Solu Alaiiiih. Tambi tiiseun, Ang Guru. Halaaah t enging nyebut Ustad ka sim uing Ang. Soalna masih resep say hello ka nu bohay, hehe.
Érwin Wahyudi
Kang Helmi, benten ules, yeuh! Fikmin bodasan dina raraga mieling Maulid Nabi. Mantap, Kang!
A. Halim Kusumadjati
Ang Érwin Wahyudi, nuju rada waras saalit, hehe. Katuranggan nu hade. Duka kedap deui mah, hehe.
Nining Sariningsih
Allohuma sholi a'la Muhamad...tegep Kang...!
A. Halim Kusumadjati
Teteh Nining Sariningsih, Solu Alaiiiih..! Nuhun Teteh.
Endang Rochimat
Fikmin Mauludan nan menawan,dipirig ashrokol badrun alaina...haruuhh jempolan ang
A. Halim Kusumadjati
Ang Endang Rochimat, Mantaap! Ashroqol badru alaina, Fakhtafat minhul buduru, Mitsla husnik Maa roaina Qottu Yaa Wajhas sururi.
Asep Komara
Mantep. Anta Samsun Anta Badrun Anta Nurul Fauqonuri. Nyerep pisan, Bah.
A. Halim Kusumadjati
Ang Asep Komara, Nuhuuuuun, Ang. Solu alaiiiih!
Rameli Agam
Tas ngahadiran muludan di tatangga. Ngaos ieu fikmin, mantap pisan.
A. Halim Kusumadjati
Ang Agam, menu muludan mah, mantaaav vsan, Ang. Pami nuju di Tegal mah, biasana sok digered ka Al-Hadad, disampakkeun kuliner Nasi Kebuli, manteuuuup!
A. Halim Kusumadjati
Haturnuhun kum ka sadaya baraya nu parantos mairan, ugi masihan jempol. Katampi vsan.
Neneng Yatikurniati
sae nami ieu kanggo murangkalih istri... Dewi Laxmi Tejanirmala Jatnikasari
A. Halim Kusumadjati
Teteh Neneng Yatikurniati, Teja =Cahaya, Nirmala = Suci.
Rudianto Surya HS
Allohumma Sholi 'ala Muhammad... (Y) (Y) (Y)
A. Halim Kusumadjati
Ang Rudi Al-Fajri, Sholu alaiiih! Ahlan wa sahlan Ya Habibullah..!