Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Taman Safari

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 24 Januari 2013 15:19:02

Lokét antrian. Ngantay. Pangunjung daratang ti siklukna. Tarurun gunung, leuweung jeung sampalan. Poé ieu. Grand Opening. Midangkeun kamonésan anyar. Panggung budaya. Péntas peradaban. Nu bakal dipintonkeun ku sakumna bangsa manusa.
Sup kajero taman. Bréh. Kandang ditata rapih miturut bangsa. Pangeusina pepek, aya wangsa Ham, Sam jeung Nam. Étnikna rupa-rupa, ti kaukasus, semit, hispanik, négroid, jeung liana.
Panggung Kulon. “Tysoooon! Hajar terus! Uppercut, Son! Embééé..!” Domba surak ayeuh-ayeuhan. Bangun resepeun pisan lalajo adu boksen.
Panggung Wétan. Meri dumadak raéng wakwak-wékwék maréwék, ngaregepkeun acara tausyiah. Muhasabah nimba cimata, “Jama..aaah! O..Jamaah! Alhamdu…lillah!!.”
Panggung Kidul. Peragaan busana. Peragawati leumpang luménghoy. Gutek-gitek. Reg! Eureun sakeudeng. Ngaleupas dilak jeung rindat. Pakéanna minimalis. Najan mini, infona maksi. Kaom Kuda nu lalajo, patingjérété, “Hiyéééh..!” Sukuna ngacung ka luhur.
Panggung Kalér. Pintonan téater pamilon. Aya kotak suara, balihona rempeg. Pamaénna kolosal. Silibadug-silijotos. “Brow, Tuh liat! guwé bageud déch,” Siamang nyarita ka Lutung. Ukur diwalon ku héhéh.

Komentar (20)

Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
variola mah sok nyésakeun tapak nu darekok dina pameunteu....fikmin ahéng. Jempol
A. Halim Kusumadjati
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu, Sumuhun teh gopes tea istilahna. Mung jaman harita mah tacan aya antibiotik, keuna ku cacar teh tiasa nyebabkeun 'kematian'
A. Halim Kusumadjati
Ang Nasrul Jatnika, Musa Samiri mah 11-12 sareng Abdullah bin Saba. Provokator Perang Siffin.
Tuti Sumiati
Kang di pelet peletkeun sami sareng di reret reretkeun kitu? Punten ah
A. Halim Kusumadjati
Ambu Tisum Sunda dipeletkeun, dipulat-palet= diledotkeun, basa wewengkon.
Nasrul Jatnika
"Ceuk sabagean tafsir (diantarana Fii Dzilalil Qur'an) eta pasukan Abrahah teh keuna ku samacam bakteri nu ngahakanan daging. Matak karancang jeung barolong awakna teh. Fikmin sajaroh anu deukeut kana mangsa 12 Rabiulawwal taun Gajah tea. Heheheheh...uing oge aya fikmin ngeunaan Maulid, ngan ulesna rada beda jeung ieu najan sami aya pasukan gajahna. Heheheheh.."
Rameli Agam
Abrahah, Gubernur Najasyi di Yaman. Nyerang Ka'bah, pedah boga kahayang malar Yaman nu didongdon teh, lain jarah ka Mekkah. Mantap jasaaa, Kang. Sanes, kumaha tah perkara bentenna cacar basah - cacar kering?
A. Halim Kusumadjati
Ang Nasrul Jatnika, Weisss sip tuh geuning aya komparasi tafsirna. Nuhuuun Ang. Etang-etang milangkala rolasan, Ang. Der ah apungkeun.
A. Halim Kusumadjati
Ang Agam, Tah sumuhun kitu vsan, pikir kadua leutik Raja Abrohah teh. Tradisi haji memang tos aya di masyarakat Arab, sateuacana ajaran Islam dugi, mung benten ritualna. Napak tilas milah Ibrahim.Nuhuun, Ang.
A. Halim Kusumadjati
Ang Agam, upami teu lepat cacar kering panyebabna vireus varicela teu ninggalkeun tapak nu atra. Cacar baseuh, variola. Manawi.
Rohaendi
Jempol weh ah ti kula mah, sieun kabawakeun cacar.
Asep Komara
Sae vsan fikminn, Bah...weweg ku setting sejarah nu rongkah. Sip, ah. (Y)
A. Halim Kusumadjati
Ang Jaro Rohendi Pandeglang, Nuhuun Ang. Jigana cacar moal lalawora ka salik-na Bah Uhid mah ang, hehe.
A. Halim Kusumadjati
Ang Asep Komara, Nyanggakeun fikmin sajaroh kasangtukang agresi Abrohah, Ang. Nuhuun.
A. Halim Kusumadjati
Haturnuhun ka sadaya nu parantos masihan pangrojongna, katampi pisan kalayan asta kalih.
Godi Suwarna
:"Tegeeep, Aaaang...! Maca fikmin teh teu weleh matak nambihan pangaweruh. fikmin muludan nan matak pogot....'
A. Halim Kusumadjati
Uwa Godi Suwarna, Haturnuhun Uwa, nyanggakeun fikmin tafsir nyleneh ti nu biasa saujratna> Ababil nu murag-muragkkeun batu ti naraka.
Yuharno Uyuh
Haruh tegep Ang, kacipta nu riweuh thotna belapati di gurun.Siiiip!
A. Halim Kusumadjati
Ang Yuharno Uyuh> Sumuhun Ang Guru, numutkeun sajaroh mah, eta perang teh masih di jaman jahiliyah,bareng sareng brol dibabarkeunana Rosulullah. Nu boga alpukah urang yahudi, ngadu domba Raja Nasrani di Yaman sareng Arab Quraisy di Mekah.
Yuharno Uyuh
Leres medalna satria pininggit lalanang jagat, nggo nungkulan kadoliman. Siiip Ang. Prung deui ah!. heheh