Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ababil Panyebar Cacar

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 24 Januari 2013 15:09:48

Babul Yaman. Katedral Al-Qullais éstuning geulis sampurna. Arsitéktur camperenik wanda Semit-Greek, onjoy nyongcolang ti wangunan liana. Batu alam, taman jeung oase jieunan, nambah asri pikabetaheun. Pangdeugdeugan para pujangga, ilmuwan jeung musafirin arab ti mana-mana. Ngan. Kurang hiji, lain tempat haji. “Miceun hiji,meunang dua,” Abu Saba gagerentes. “Abi rék kamana make baju bani Qurésy?” Abdullah, anakna nanya ka Abu Saba. “Huss.. tong geruh, Jang. Abah rék miceun kasué.” Pokna niron lentong Qurésy. Abdullah beuki kerung ningali paripolah bapana.
Tengah poé, keur meujeuhna raraména. Abu Saba cingogo gigireun panto katedral. Burusut. “Tempat kufaaaaar..! Najiiiissss! Payusna payusna dihias ku tai aiiiiiing!” Lédot-lédot. Kotoran dipélét-pélétkeun kana témbok. Berengbeng. Di tempat suni, ganti baju.
Géhgér. Geunjleung sadayeuh. “Para perwira, bintara jeung tamtama! Siapkeun kabéh pasukan tempur. Déwék sorangan nu bakal mingpin!” Raja Abrohah méré komando. Mangréwu balatentara darat, nu dipimpin pasukan artileri gajah, ngeundeurkeun jazirah. Sora gumuruh pagalo jeung kekebul gurun. Patingkocéak. Karancang katarajang variola.