Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Jin Fikmin

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 20 Januari 2013 11:36:02

Bray! laptop dibuka. Monitor dumadak blue-screen. Deuh! keuna ku virus deui ieu mah, cékéng ngagerentes. Tirilik! Kaluar tulisan aksara beureum.
“Ngaing lain virus, kéhéd!”
Beu! Naha geuning surti kana gerentes angen. Tuktek mairan.
”Saha sia!?”
“Goblog! Lalawora sua-sia ka ngaing! Ieuh regepkeun ku ilaing. Ngaing teh Jin Fikmin, deuleu!”
“Kutan, Jin Fikmin? Terus kudu nyebut kumaha ka anjeun?”
“Ngaing geus kolot. Umur ngaing juhrebu taun. Payusna sia nyebut Embah ka ngaing.”
“Mangga Embah, diéstokeun. Dupi Embah aya pikersaeun naon? Surutu, cikopi, pais beunyeur, manawi?”
“Sudi teuing! Bosen deuleu, eta deui- eta deui!”
“Palay naon atuh, Embah téh?”
“Hayang danhil, jék dénil jeung berger, ngaingah!”
Géyo! tah si Embah, minculak pisan paméntana. Aing gé saumur-umur mikmin can kawénéhan, ngagerendeng.
“Héiiit! Sia nyebut gélo ka ngaing? Dipodaran siah laptopna!”
Anjiiir! katohyan. “Punten Embah.., paralun teu dihaja. Mangga pamundut Embah ditedunan. Mung bantosan heula abdi ngadamel fikmin nu hédéd.”
“Hég. Wani piro!!?”

Komentar (37)

Endang Rochimat
Apaleun rupina tos nyandu ka nyai fikmin heu heu mantafff
A. Halim Kusumadjati
Curutu, basa wewengkon = Surutu.
Yusuf S Martawidenda
Si mbah rupina teu tingaleun berita. Apaleun di urang mah sagala gé tiasa dinégo.
A. Halim Kusumadjati
Ang Edang Endang Rochimat, Sumuhun ang. jin-na apaleun kana karesep nu gaduh laptop. Hadeuuh!
A. Halim Kusumadjati
Apa Yusuf S. Martawidenda, beurat oge rebut tawar sareng ieu jin mah, manehna nyepeng kartu truff, Apa. Heheh..
Kurotuaeni
kang Embah Helmi, punten abi gaduh pamundut, cobi d translate karunya pun rai teu ngahartos cenah, ma'lum urang kampung meledug tebih ka bedug. Heu
Imas Rohilah
Euleuh jin spesialis fikmin
A. Halim Kusumadjati
Teh Zaneta, ukeun ditranslate ka bahasa naon, teteh?
A. Halim Kusumadjati
Teteh Imas Rohilah Cianjur, Rupina eta pisan,teh. Mung nya kitu, pamundutna ala urang eropah, hehe..!
Kantika Sofian
hahahaha...kreatif pisan,idena.
A. Halim Kusumadjati
Teh Kantika Sofian, salami urang kersa ngimetan unggal kajadian sabudereun urang ( lagu, iklan, rengkak-paripolah jalmi, sikon lingkungan) moal saat ideu mah, teteh. Nyangakeun..!
Irman N Dimyatié
:"Kapanggih ayeuna mah MODAL-na teh. Paingan fikminna harade..."
Joey Pengganti Wiro
Nyaan ieu mah,cing ateuh ang sim uing kenalkeun ka Jin èta. "Wani piro?"
Kurotuaeni
jawa serang bae kang Helmi... Heu
Nining Sariningsih
Hihi..Si Embah eduuun...! Uningaeun ayeuna mah sagala maen acis...Ku acis mah beres..Siip...! Sakedik taroskeuneun kena atanapi keuna? Ngagenrentes atanapi ngagerentes?
Rita Rosita
Punten atuh si embah piwarang nganjang ka leptop abdi, manawi tiasa ngadamel fikmin petingan hahaha
Sarjang
Hayang nyandung, tiasa ditedunan moal Jin...?
Irfan
Nyunkeun no hape Si Embah, Kang, bade konsultasi Mikmin... Heuheu
Godi Suwarna
:"Haha...! Cobi nambut eta jin, Ang..! Uing nuju mintul pisan, yeuh..."
Ed Jénura
bayar ku cinta we, kersa teu, Mbah? heuheu...
EMAN BUDIMAN
Disewa tiasa ??? Sawengieun we, sok lah piro hehehe...
Rameli Agam
Hehehe. Jin Fikmin mah biasana ngelol unggal malem Jumaah. Nepungan Nyi Jasmine. Hehe.
Érwin Wahyudi
Eta jeung hoyong Denil, gentosan atuh ku Cap Motor!
A. Halim Kusumadjati
Halaaah gning seueur baraya, dianggurkeun wae. Punten modem ngadat. Ang Irman N Dimyatie, ieu mah sanes Jin samanea, 3manea heheh..!
A. Halim Kusumadjati
Ang Joey Pengganti Wiro, aya 3 gender jin, bade nu pameget, istri atanapi nu AC/DC, ke 3-anana dititah ka Tamansari, nya!
A. Halim Kusumadjati
Teh Zaneta, hadeuuh jawa serang nya. Cuang cobian nya.
A. Halim Kusumadjati
Teh Nining Sariningsih, rupina jinna biasa balanja ka mall, apaleun ka acis. Aeh sumuhun, nuhuun koreksina, katampi..nuhuuun!
A. Halim Kusumadjati
Teh Lilis Kemala Aristia, Pizza Hut? Haseeeeek, si Embah bakal sedepeun dipasihan eta mah. Nuhuuun teteh.
A. Halim Kusumadjati
Ambu Rita Rosita, Mangga ke c Embah ke dipiwwarang k Tj.sari, saurna ukeun hui cilembu, mbu.
A. Halim Kusumadjati
Abah Sarjang, Mbah jinna oge oge jomblo, saur c Embah teh, "Boro-boro jadi panglayar, dalah Mbah ge teu payu-payu.." kekekeeekkkk
A. Halim Kusumadjati
Kang Irfan, No. hapena aya di data-base FBS, ang.
A. Halim Kusumadjati
Uwa Godi Suwarna, Mangga we Wa, sim uingah teu kiat nyumponan tanjakanana,heheh..
A. Halim Kusumadjati
Teteh Éndah Dinda Jénura, Ieu mah jin-na rada aliman-alimen, "Rempoooong dech!"
A. Halim Kusumadjati
Ang 'Eboed' Eman Budiman, Teu awis Ang, cekap ku jek denil sabotol, dunhil sabungkus, hamburger satangkeup, heheh. Nuhuun ang.
A. Halim Kusumadjati
Ang Agamm, Selalu always, Ang. Kaluarga pas tengah wengi, dimimitian kaluar haseup tina tungtung udud...ngagelemeng..beuki atra, janggelek jadi si Embah.
A. Halim Kusumadjati
Ang Érwin Wahyudi, si Embah Gaol-na rada jetset, Ang. Bangsaning Cap motor, Topi Miring, Jenggot kolot, teu sedepeun..heheh..!
A. Halim Kusumadjati
Kum ka sadaya nu parantos mairan sinareng maparin jempol pengdeudeulna, haturnuhun katampi pisan. Wilujeng tepang deui sareng fikmin salajengna "Besame Mucho ". Nyanggakeun.