Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Banjir Pamungkas

Kénging Irman N Dimyatie
Dipidangkeun dina lapak 20 Januari 2013 10:16:46

Bidin kadua pamajikanana sibuk bébérés di jero imah. Anak cikalna anteng kokojayan di buruan. Nu bungsu diais, geus tilu poé gering panas. Jalan salin rupa jadi susukan badag, teu bisa disorang. Indit kamana pikeun ngubaran budak dina kaayaan kitu? Rénghap budak nu keur gering nyeuitan haténa nu geus béakeun cimata.
"Pa, kumaha ieu Si Adé asa beuki panas awakna...," ceuk pamajikanana semu reuwas, laju budak digolérkeun dina dipan. Awak budak beuki nyongkab. Matana burial buncelik. "Ubaran atuh sabisa-bisa, Bapana!" indung budak rawah-riwih. Nu dipénta tulung ngadon ngabigeu. Gadona ngambay ka handap, calawak. Kumisna nu sanggadulang ngulapés. Awak si bungsu robah jadi cahaya, nyamber nu aya di dinya. Sakulawarga ngungsi ka sawarga.

Komentar (69)

Kurotuaeni
ngarenjag pisan
Rin Riani
Subhanallah,.........
Dennykurniadi Kurniadi
Tragis pisan Kang, waduuhhhh.....takdir jalmi hamo bisa dipungkir...siipp
Mamih Muliawati
deudeuh teuing emh.
Rudianto Surya HS
Eduntenan Ang Haji,... banjir.. banjir... banjir. Dina ieu fikmin kagambar pisan balukarna, kasangsaran kanggo sakumna rahayat. (y) (y) (y)
Rita Rosita
Innalillahi...ketiir .
Ahmad Syarif
Ka ayaan dulur urang ayeuna moal jauh ti kitu,
Irman N Dimyatié
:"Hatur nuhun ka sadayana nu parantos ngalayad. Katampi pangdeudeulna."
Irman N Dimyatié
Teh Zaneta:"Nyungsi taqdir, Teteh. Geuning tos seueur nu korban akibat banjir teh."
Irman N Dimyatié
Teh Rin Riani:"Pidu'ana kangge sadaya korban banjir, Teh."
Irman N Dimyatié
Ki Denkur:"Uingah nepi ka rambay cimata nongton berita dina TV teh. Sedih. Kabayang kumaha susahna. Dulur urang ge keuna; Ang Iwan Hanjuang, A Dd Noorfatah Muhammad Dimyati, kang Deni... Mudah-mudahan aranjeunna saralamet. Aamiin!"
Irman N Dimyatié
Mamih Uun Muliawati:"Pidu'ana wae kangge aranjeunna supados enggal-enggal aya pitulung Gusti Nu Maha Agung."
Irman N Dimyatié
Ang Rudi Al-Fajri:"Komo nu miskin, sanajan jalma beunghar ge ari keuna banjir mah sami. Ripuh. Ieu teh pelajaran kangge urang sadayana. Naha alam jiga nu ngamusuh? Padahal alam mah sifatna mere. Ngalindungan. Bongan urang-urang keneh nu sok ngaruksak alam. Miceun sampah sangeunahna. Ngawangun bari teu ngitung pibalukareunana. Manusa keneh nu salah."
Irman N Dimyatié
Teh Rita Rosita:"Hatur nuhun du'a sareng empatina, Teh. Katampi bantosan mie goreng-na nu sa-treuk hehehe... Bade ayeuna keneh dibagikeun."
Mamih Muliawati
amiiin,sumuhun mugi" we nu nuju kamusibahan banjir sng tabah,kalayan tawekal.sng dikiatkeun dina enggoning nampi cocobi.
Irman N Dimyatié
Ang Ahmad Syarif:"kaideuan ku berita dina TV, Ang. Ketir geuning..."
Jejen Jaelani Wargadipura
mamala tina sarakahna manusa, leuweung dibukbak, runtah di kampung di kota amacak, ngahunyud lebah babantar, akibatna, banjir dimamana, longsor ngorbankeun nyawa,manusa geus poho ngaropea alamna
Yuharno Uyuh
Fikmin Pih Awang nu teu weleh aheng. Tegeeep.
Irman N Dimyatié
:"Aamiin, Mamih. Mudah-mudahan janten pelajaran ka urang sadayana tina musibah ieu."
Irman N Dimyatié
Ang Jejen Jaelani War:"Aya paribasa, Ang. Alam teh sanes wariskeuneun tapi TITIPAN anak-incu urang jaga. Kukituna, urang kudu bener-bener bisa ngajagana. Ari ayeuna? ngadon ngawaris karuksakan... Deudeuh anak-incu urang..."
Irman N Dimyatié
Yuharno Uyuh:"Hatur nuhun pangdeudeulna, Ang. Kamari ka YPK? Uingah demam kamari teh hehehe... Iraha rek mampir ka imah uing?"
Yusuf S Martawidenda
Sok sanaos berita kasedot ka Jakarta sadayana, mugia saderek urang nu nuju ngaradapan musibah boh di Jakarta, Cianjur karawang, Sukabumi oge di daerah sanesna dipasihan tawakal dina mayunanna sareng mugia banjir enggal digentos ku rupaning kabagjaan. Amin. Ka pamingpin, asa praku aya masih keneh korupsi, sakitu rahayat balangsak teh.
Rohaendi
Beuh realitas nu ngacacang. Fikmin jasa. "Gadona ngambay kahandap, calawak" bakat ku ngah ngah teu bisa kukumaha. Tapi gusti maha nyaah kanu nuju kamusibahan mah. Hehe.
Yuharno Uyuh
Puhuj uing ge sono, eta balad nganjang ki dulur Yusef bet ngampleng. Tenang pasti uing norojol.
Irman N Dimyatié
Ang Yusuf S. Martawidenda:"Dina usum ngijih kieu mah, sababaraha wewengkon tos jadi 'langganan' banjir. Salah sahiji contona di deukeut imah uing nyaeta daerah Gedebage jeung Panyileukan. Heran. Naha pamarentah henteu bisa ngungkulan pasualan nu kieu? Geus puluhan taun ieu kajadian teh. Naha bet diarantep????"
Irman N Dimyatié
:"Mun gadona ngambay ka luhur kumaha nya, Aka Rohendi? Hehehe... Biasana tina musibah sok digentos ku anugrah. Mudah-mudahan."
Irman N Dimyatié
:"Enya kamana tah dulur urang teh. Boa sibuk maen sinetron deui Ang Yusef Muldiyana teh. Ku Kang Uyuh sok ditelpon tara?"
Yuharno Uyuh
Wengi mah aya Ol, sakedap nawaran kaos sareng kalender. Nanging ngalelep deui.
Irman N Dimyatié
:"Ku uing ditelpon tara aktif wae hapena..."
Neneng Yatikurniati
peurih
Irman N Dimyatié
:"Pikasediheun pisan, Neng. Ngawawaas nu keur keuna musibah."
Neneng Yatikurniati
muhun. mung ningali tina TV wae asa sedih ningali barudak anu gegetret kumargi cileuncang, meni asa ngiring ateul
Nasrul Jatnika
"Tah, aman pisan ngungsi ka sawarga mah."
Nining Sariningsih
Deudeuh teuing...!dugi ka kituna...! Ngalawan kaayaan dina kateudayaan...
Irman N Dimyatié
:"Anehna ari barudak mah ngadon arulin cai, Neng. Kokojayan. Abong bolon. Baresih keneh hatena."
Irman N Dimyatié
Ang Ustad Nasrul Jatnika:"Leres, tad. Kitu pisan. Ngan, umpama disawang ti alam kadunyaan saperti ayeuna... matak pikasediheun."
Neneng Yatikurniati
da sasarina darudak ngimpen ameng ka waterboom, ka ancol, tapi teu tiasa panginten, janten asa waterboom dialihkeun ka halaman bumina hehehe
Irman N Dimyatié
Teh Nining Sariningsih:"Eukeur mah hirupna tos susah, ditambah kaayaan sapertos kitu... Halah..! Sesah ngabayangkeunana."
Irman N Dimyatié
Neneng Yatikurniati:"Di dinya bedana budak jeung kolot teh. Budak mah hatena masih keneh mencrang, beda jeung urang nu geus rumeuk hehehe... barudak mah bagja asal bisa ulin wungkul ge."
Sarjang
Duh Bidin... Ngulapes kabanjiran, ngulapes teu bisa kumaha... Emh tetela kumis teu bisa nulungan nya Kang Ir...
Irman N Dimyatié
Abah Sarjang:"Matakna kunaon kumis uing dikurud. Kitu tah. Teu bisa ngabantuan geuning..."
Miadi Yani
duh meni karunya
Irfan
Inalilahi...
Irman N Dimyatié
Teh Miadi Yani:"Nasib jalmi leutik, Teteh. Sok katurug katutuh..."
Irman N Dimyatié
Irfan:"Hatur nuhun tos ngalayad, Yi. Bantuan ngali kuburna nya."
Irfan
Samisami Ang... Hadeuh... mingkin sedih yeuh...
Irman N Dimyatié
:"Uing mah ngawawaas nu aya di tempat penampungan. Gusti Nu Maha Agung, ngan sagilek geuning ku Anjeunna mah. Mudah-mudahan sadaya dulur urang nu keuna musibah sing enggal dibebaskeun tina musibah eta, jeung digantian ku rohmat nu ageung. Aamiin!"
Irfan
Amin ...
Dedi Herdiana
beuh,, nalangsa pisan. Tohaga lah.., heded..
Irman N Dimyatié
Ang Dedi Herdiana:"Nyanggakeun, Ang. Wayahna Aang kapapancenan janten sesepuh nu ngurebkeunana."
Dedi Herdiana
Siap..! Xixixi,,,
Dedi Herdiana
Siap..! Xixixi,,,
EMAN BUDIMAN
Tigin na jurus mang ndul. Moal kapikiran ku sim uingah Ang, haruuuhhhh.....
Irman N Dimyatié
Ang 'Eboed' Eman Budiman:"Upami polona tos mencair mah... pasti bisa, Ang. Ke atuh urang keueum dina Kawah candradimuka hahahaha..."
EMAN BUDIMAN
Keueum di Cipanas Garut we Ang, sugan janten jiga dodol heuheu...
Irman N Dimyatié
:"Urang ngahajakeun ngabring ti YPK ka Cipanas, Ang. Lumayan ari seueuran mah sok rada miring hargana."
EMAN BUDIMAN
Sip Ang, ngiringan we sim uingah komo upami haratis mah hahahahaha....
Irman N Dimyatié
:"Gampang, Ang. Di Cipanas aya Kang Imam Taofik nu ngageugeuh Cipanas."
Rameli Agam
Sufistis pisan. Fikmin tingkat ma'rifat-hakekat ieu mah. Mantap, Kang Guru.
Érwin Wahyudi
Sing aya hikmahna tina bencana ieu teh.
Irman N Dimyatié
Ang Rameli Agam:"Heu.. heu.. heu tebih keneh kana tingkatan eta mah atuh, Ang. Hatur nuhun. Wilujeng wayah kieu. Senen ceria cihuyyy...!"
Irman N Dimyatié
Ang Érwin Wahyudi:"Mudah-mmudahan kitu, Ang. Aamiin..!!!"
Irman N Dimyatié
Listiani Maya:"Hatur nuhun jempolna, Geulis. Edddassss...! Meni ngajajar kitu hehehe...."
Irman N Dimyatié
:"Asa teu acan komen lanceuk uing duanana di dieu; Ang Iwan Hanjuang jeung A Dd Noorfatah Muhammad Dimyati... hehehehe..."
Ed Jénura
tegep eta pungkasanana, aheng tapi matak ngemplong nu maca, keun sakulawarga sina ngungs ka sawarga. karunya...
Irman N Dimyatié
:"Alhamdulillah..! Geuning aya adi uing Neng Éndah Dinda Jénura ngalayad ka dieu. Puguh karunya ka kulawarga Jang Bidin teh, eukeur mah di alam dunya sangsara wae, atuh ari palebah maot mah piraku henteu ngalaman nu senangna. Mudah-mudahan we urang ge tiasa kitu. Khusnul khotimah sadayana. Aamiin...! Salam ka Cep Dédén Abdul Aziz."
Noorfatah Muhammad Dimyati
Iramn Irman N Dimyatie, aDD nuju sibuk, janten jarang noongan fikmin. Man, kalimah "Indit kamana pikeun ngubaran budak dina kaayaan kitu?" Naha "Indit ka mana pikeun ngubaran budak dina kaayaan kieu?" Duka ketang, da pengarang mah bebas rea lin!, hehehe...
Irman N Dimyatié
:"Kecap eta sami matak bingungna sareng kecap 'ka luar' sareng 'kaluar'. Kedah naroskeun ka ahli basa Sunda ieu mah. Manawi Aka Hadi kersa ngajelaskeun bentenna dua kecap di luhur."
Noorfatah Muhammad Dimyati
Upami "dina kaayaan kitu?" atanapi "dina kaayaan kieu?" kitu atanapi kieu.