Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Guriang Tujuh

Kénging Asep Rachmat
Dipidangkeun dina lapak 06 Januari 2013 02:40:50

Baluweng. Unggal wekasan taun pasti waé dirurusuh ku pagawéan kantor. Tutup buku geus jadi ilahar kawajiban di pausahaan. Henteu saeutik tugas nu kudu dipigawé. Pirang-pirang hanca ngaleuya. Berkas numpuk, patulayah di luhureun méja. Seunggah. Panon asa bélér balas haben molototan layar komputer.

Dumadakan asa ranyay tetempoan. Brek! Beungeut nyuuh kana méja. Geus jam sawelas peuting. Kapaksa ngalembur sabab kudu anggeus poé isukan.
Sirah beuki jangar, rieut nyut-nyutan. Tungtungna kereles! Teu inget di bumi alam.

Wanci janari, kuring sadar. Kuniang cengkat, inget kana hanca nu ngadagoan.
Gebeg! reuwas jeung asa héran mireungeuh buku jeung berkas ngéntép rapih. Laju mencrong layar komputer, laporan anggeus kabéh taya nu kaliwat.
Kareuwas can reureuh, rét ka beulah juru rohangan. Mahluk hideung rarajeg pating jungkiring.
"Ulah kagét, kaula saparakanca nu geus ngabantuan pagawéan andika. Kaula Guriang Tujuh ti Jabaning langit!"
Kuring kasima. Ukur bisa calangap, hésé nyowara.
Hawar-hawar sora hayam kongkorongok, Guriang ngahiyang mulang.

Komentar (5)

Ed Jénura
dongeng pisaaaaann... asik!
Lies Tjandra Kantjana
Tapi sae dngeng teh, Rupina mah ngalindur tos beres !
Kang Asep Rachmat YZ
Bagea Kang Ed Jenura, Teh Lies Tjandra..... awahing teu acan tunduh rupina janten ngadongeng hehehe...hatur nuhun tos ngersakeun sindang.
Mahpudin
Heuheuheu.... sangkuriang versi damel... heuheuheu... mantaappss..
Kang Asep Rachmat YZ
Kang Apoedy: heuheu....ti dituna mah adaptasi kang. Nuhun pangdeudeulna...