Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Happy New Year

Kénging Asep Rachmat
Dipidangkeun dina lapak 02 Januari 2013 20:27:57

Geus teu kuat, geus teu sabar Utun hayang nyaksian raména dunya, caangna jagat. Sanajan aya nu ngaharéwos yén bulan can cunduk mangsa, gumelar tacan takdirna, tapi ieu pikir geus miheulaan kumelendang.

Ema, poék mongkléng butarata. Euweuh damar euweuh listrik. Néangan saklar lampu teu kapanggih, kayu api lebeng teu katimu. Nya beulah mana?
Euleuh! di luar geuning ramé. Pating jelegur. Pating torotot. Aya naon Ma? Geuning jelema ramé cocorowokan siga nu bungah.
Éh, aya nu ngabéjaan ngaharéwos deui yén éta téh sora petasan jeung tarompét. Jelema balawiri keur suka bungah mapag taun anyar. Oh! taun anyar Ma? Atuh Utun beuki hayang geuwat kaluar. Ma...Geuwat gubragkeun utun ka alam dunya. Meungpeung taun anyar keur dipapag. Meungpeung waktu can nincak jam dua welas!
Tapi nu ngaharéwos laju ngahulag. Ulah! teu bisa! can cunduk waktu!
Atuh lamun can bisa mah Utun ménta dikirim petasan saranggeuy. Lampu disko nu warna-warni. Utun hayang milu ngareuah-reuah di dieu.
Tuluy nu ngaharéwos méré béja yén lampu disko mah moal bisa dikirim, tapi lamun petasan mah dagoan! sakeudeung deui aya pakét nu datang.
Teu pati lila, nyata waé. Bray! panto méléngé. Solongkrong nu ngirim petasan gedé pisan. Tapi hanjakal ngan sahiji. Teu raranggeuyan.

Komentar (8)

Mulyana SA
215 kecap ang over load for flash fiction. Beware he hehe
Rita Rosita
gkgkgkgk si utun teh sotoy geuning Kang Asep Rahmat....
Kang Asep Rachmat YZ
Alaaah....enya geuning! raraosan singket. Aduh isin ah teu ka kontrol. deuh era! era! ieu mah. Tuh Ang Perbu molototan. Tuh nya....! Nuhun Ki Sunda Sawawa. Hapus wae kitu?
Kang Asep Rachmat YZ
Teh Rita : Iiih puguh pepetasan buntet eta teh hehe
Ahmad Siti Jamilah Hamudi
Utun nan lebay.. Fikmina janten ngagebay..
Kang Asep Rachmat YZ
isin ah....kabuuuuur!!!!
Ahmad Siti Jamilah Hamudi
His nging kabur.. Paragraf nu pangpayuna hapus wae. Langsung ka kecap ema di paragraf kadua. Sesana kurud nu teu penting.
Kang Asep Rachmat YZ
nuhun....cing urang cobian edit deui.