Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Gog

Kénging Rukmana Ranudiana
Dipidangkeun dina lapak 02 Januari 2013 04:13:04

Cicing cuang-cieung, nanggunjar dina palupuh ranggon di tengah sawah. Mapat aji bebegig, ditarik ulur ku tali pilin tamiang. Ngagebah piit jeung galatik, sina rabeng deui haliber. Ranggeuy-ranggeuy buah pare, disalindung ku pangharep sangkan baleuneur ulah hapa, pa! Cenah Dewi Sri ngawanti-wanti, piara ti kawit binih sing ngajadi buncir leuit, ieu pare pating arulang gugupay nurut wirahma nu ngahiuk ti gunung-gunung. Kuring cuang-cieung bari balagonjang ngawih: "Jung jae balaka tanjung ja enan. Tanwande neda ka Gusti Pangeran...sangkaning mulur- mulur angin nitiskeun sari kembang sing ngajadi ranggeuy-ranggeuy buah pare". Bari renghap
ranjug, sieun panen gagal jadi babangkar jarami siga usum nu halodo anu kamari. Nu harita ari GOG cingogo, mireungeuh sawah harapa kabeh!

Komentar (4)

Dedi Herdiana
emh,, aya ku waas.
Dadah Hidayat
ungara nu ngahudang kawaaas. heded gan
Ed Jénura
ngagalindeeeennggg...
Entjep Sunardhi
Waas bari kakawihan, "Sieuh! Sieuh" Manuk kaditu ka dayeuh, di dieu sagala euweuh, sia moal bisa seubeuh, da aya anu ngageugeuh - Sieuh! Sieuh! Manuk ulah arék datang, bisi nyorang kana régang, kudu nyingkah mangka anggang, di dieu aya pangilang. - Sieuh! Sieuh! Manuk ulah arék ganggu, da aing anu keur tunggu".