Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Palumbungan-cipaku Taun 2020

Kénging Iwan Ruspendi Sr.
Dipidangkeun dina lapak 29 Désémber 2012 10:11:07

Di hiji kelas anu hateupna ampir rubuh.
"Anak-anak, dulu suku bangsa kita mempunyai bahasa yang bernama bahasa Sunda, apakah diantara kalian ada yang mengenal kalimat yang Bapak tulis ini?''
Murid tingbaretem. Godeg. Sawareh mukaan kamus Basa Sunda nu geus rarawing bukuna. Sawareh deui tingpolohok nelekan aksara dina bor nu unina 'hayu urang ngamumule basa karuhun urang.'
"Opod, lu tau ga arti kalimat itu?" Oja nyigeung batur sabangkuna.
"Blank otak gue, orang di rumah aja ortu gue udah ga ngomong bahasa Sunda lagi."
"Sama dong, nyokap dan bokap serta om gue, H. Samikin sehari-harinya pake bahasa Indonesia, malah tante gue, Maesaroh lagi belajar bahasa Perancis. Terus adik gue, Madsahri belajar bahasa Jerman, kagak ada yang pake bahasa Sunda, udah ga jaman katanya."
Pa Guru Momon ukur bisa ngurut dada....

Komentar (4)

Iwan Ruspéndi Sr.
Palumbungan-Cipaku, kampung jolok nu aya di wewengkon pakidulan Ciamis.
Iwan Ruspéndi Sr.
hatur nuhun ka sadaya nu ngajempolan.
Nazarudin Azhar
Tegep, Mang....
Iwan Ruspéndi Sr.
Hatur nuhun kana pangdeudeulna, ieu teh dina raraga ngiring prihatin wae kana situasi anu nuju haneut :)