Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Saté Bandeng

Kénging Teh Zaneta
Dipidangkeun dina lapak 20 Désémber 2012 18:57:17

Golombrang... sora barang ragag,gajleng ucing hideung ngaluncat ka luhuren tarajé nu ngagolér di pawon. Ma Iyah jongjon muter-muter batu coét tapi leuwih leutik jeung bentukna jiga mangkok buleud kawas bulan ka opatwelasna , nu aya dina luhureun nyiru . Burudul daging bandeng kaluar tina bolong nu aya dina tengah batu. Sanggeus beres, Ma Iyah cengkat tina diukna nu di amparan sepré butut ker nutupan sapatu sasabeulahan minangka didingklikna, teu poho di sendal heula. Koloyong ka buri imahna. Gubras-gubras Ma Iyah nilasan palapah cau ku pedang nu tinggal sapotong bari jeung rompang.bari liwat ngajéwang awi nu di tutupan jas hujan soeh bari di sarandékeun kana kembang kacapiring deukeut gudang . Blus ka pawon neruskeun hanca gawéna. Daging lauk nu geus misah tina tulang jeung kulit tuluy di bungbuan bari di galokeun di tinyuh ku pati kalapa nu kentel meunang ngasakeun. Sanggeus jadi adoanan tuluy di asupkeun kana kulit bandeng. Supaya babari manggangna di capit ku awi bari terus di popokan adonan. Sanggeus asak, Ma Iyah ngajual saté bandengna di pengkolan .

Komentar (2)

A. Halim Kusumadjati
Aya ku sedep sate bandeng mah, ukeun dibungkus teh...hehe. Nyanggakeun koreksina : ragag,gajleng > ragrag. gajleng; di amparan> diamparan; ker > keur ; di sendal > disendal; rompangg.bari > rompang. bari ; di tutupan > ditutupan; di sarandékeun > disarandékeun ; di bungbuan > dibungbuan; di galokeun> digalokeun; di tinyuh > ditinyuh ; di asupkeun > diasupkeun; di capit > dicapit ; dipopokan; Pokokona upami mangrupa kata kerja : di, ka, ti > dikantetkeun, teh.
Kurotuaeni
hatur nuhun koreksina kang Helmi Pakudjati,,, katampi pisan.tapi pami di daerah kula mah nganggona ragag, sanes ragrag.