Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Amisna Madukismo

Kénging Adah Sulaeman
Dipidangkeun dina lapak 20 Désémber 2012 12:02:52

Hiliwirna angin nebak halabhabna hate, lebah jajaran tangkal Kalpataru. Ruas-ruas tiwu kareueut diusap nu geulis. Damis, angkeut jeung cureuleuk soca neuteup gijlegna Lori mapay rel bulukan. Sup ka jero, beusi jeung baja saheng dina tumpukan karung palastik. Kesang nu renung dina amis cauna, diseka. Kareueut matak pogot nu nenjo. “Asa hareudang kieu nya?” Sorana nompo kana ceuli katuhu. Kaos lebah tenggekna dibukakeun. Dadana ditiupan. Sakolebat kareret ku juru panon. Untung kaburu aya tukang sate ayam jeung lontong. Kabangbalerkeun. Lori nu leumpang ngeteyep, teuing kamana sorana. Ngiles kalindih gerungna mesin. Koreleng ka pipir, ruas-ruas tiwu mande gunung. Sorana tingjelegur dibanting-bantingkeun kana huntu-huntu beusi sareukeut. “Yu ah tos cape!” nu geulis montel dina leungeun kenca. Diuk pagegeye hadapeun iuh-iuhna daun Mahoni bari nyuruput Es Dawet. Renghap napas poe eta pinuh ku amisna Madukismo.

Komentar (9)

Adah Sulaeman
Amis, Kang Iwan Hanjuang. Nuhun
Adah Sulaeman
Nie Karno, asa nembe patepang. Nuhun ah
Iwan Hanjuang
Deuh ieu mah asli fikmin Yi.. hahahahaha
Adah Sulaeman
He he sakapendak we kang Iwan Hanjuang. Wangsul ti Yogya manawi
Godi Suwarna
:"Haruuuuh, asooooy, Aaaang...! Kabita ku lokasina..! Saumur nyunyuhun fikmin, can ngajaran sim uingah bobogohan di kebon tiwu. Seseringna mah di leuweung pineus, Ang..! Hehe..."
Nie Karno
tos lami saleresna mah abdi gabung di fbs teh mung salami ieu mah janten penonton keneh kang...nuju sakola heula.....mulungan elmu per fikminan...hehehe
Kurotuaeni
mun bobogohan handapeun tangkal kadu kumaha nya ?
Adah Sulaeman
Numawi Kang Prabu, pami bobogohan di kebon pines mah teu karasa amisna. nyobian di kebon tiwu geura. ha ha ha
Adah Sulaeman
Teh Zaneta, sami we raos. asal ulah nuju usum murag buahna we.