Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Hatong Surat Cinta

Kénging Rukmana Ranudiana
Dipidangkeun dina lapak 14 Désémber 2012 01:50:56

"Bergeleber plakplakplak...mapakan mega, iuh uah muter-muter ka janapria!" Den Supri, ngaran nu jejegna eh lengkepna mah Raden Supriatna, mapatkeun ajian hiber bari ngaleupaskeun hiji japati kameumeutna. Belesat eta japati teh hiber tarik bari hatongna disada...hooooong...koooong...!!! Dina awakna eta manuk lebah kelek jangjangna, ngagantung kantong leutik pasagi dieusi lipatan salambar surat. "Keur si Emin", cenah gerentesna di jero hate. Merpati Pos, disebutna dina Basa Malayu mah. Si Emin, parawan desa umurna can 18 taun. Ari Raden Supriatna umur 58 taun, hayang ngawayuh...rerencepan diakalan make manuk japati. "Naon eta teh Nyai, aneh bet aya japati turun nyampeurkeun?" Ceuk Abah Suminta. Si Emin tungkul, ngusapan japati nu kakara eunteup."Sanes nanaon, Abah. Ieu mah japati nu lindeuk ka Nyai", jawabna sarta polonyon lalaunan nyabut lipetan kertas tina kelek japati, surat cinta. Bari nonggong ka bapana. Eta japati teh jadi mindeng datang lamun Den Supri teu bisa datang kilir. Si Emin sok biasa meuni marahmay atoh, saban eta japati langganan datang teh. Saprak didahup ku Den Supri, Si Emin teh lain narima surat tapi lipetan duit lumayan lima ratus rupia. Geus selang tilu bulan, japati teh datang deui...tapi ayeuna mah Si Emin lenggerek bae kapiuhan, sanggeus nampana lain duit tapi nampa surat cinta talak tilu !!

Komentar (3)

Rukmana Ranudiana
Lima ratus rupia teh ajen duit 'UANG BARU' sami sareng lima ratus rebu rupia UANG LAMA/galabag.
Mahpudin
Halaaahh.. janten hoyong terang alasan talak tilu-na..??? naha pedah teu parawan sareng bau sungut cenah kitu??? heuheuheu...
Kurotuaeni
ih, sok nyuat2 bae kang Apoedy Sarah Ihsan mah... puguh kitu tea laaa,,,