Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Timbalan Abah Oko

Kénging Rameli Agam
Dipidangkeun dina lapak 13 Désémber 2012 22:06:08

Teu kaitung. Saban waktu teu weléh ngéléhan. Da rumasa. Hirup darma narékahan sangkan rumah tangga ajeg. Mindeng ngarandapan kanyeri. Tuh, na pipi natrat kénéh tapak dampal leungeun anjeun. Sakalieun ari namplokkeun kaambek.
“Aya ku téga. Meni disaruakeun jeung manuk na jero kurung!”
Heug kudu pipisahan, éta lain nu jadi kahayang. Pék wé, ari can wareg ngabagi cinta mah! Rék mulang ka imah kolot wé! Montong ditéang!
Enya, geus béda ayeuna mah. Teu siga baheula. Waktu pasini jangji. Golosor emas sakeupeul. Pada nyaksian. Ah, éta mah wirahma éndah bihari. Kiwari kari waasna. Nu aya ukur carita sedih. Mingkin raheut haté alatan asih nu sulaya. Keun, keun waé peuting ayeuna aya nu ngahinis haté. Sugan, isuk pagéto balébat mapag kabagja, jeung nu séjén.
Geunjleung. Sakuliah nagri dilimpud kawih kingkin. Istana gunjang-ganjing.
“Omat! Ti danget ayeuna, tong deui aya kawih céngéng, nya!” ceuk mentri.

Komentar (37)

Kurotuaeni
naha kudu ngulang eta panangan gamparan ? kaasih nu di anti, panonjok nu katampi ku abdi ...
Nasrul Jatnika
kdrt
Tatin Sardjiman
pameget nu hina da nu sok ngahina istrinamah, da nu mulia mah pasti bakal ngamuliakeun istrina...
Kurotuaeni
karaos dugi ka ayeuna teh Tatin Sardjiman...
Remi Purwaka Sadkar
Duh dongeng nu telenges deui wae, ti nagri urang ieu iber teh, Kang?
A. Halim Kusumadjati
betaria, iis sugianto, christine panjaitan, nia daniati, dian pisesa, obi mesakh, rinto hararap, dkk spesialis lagu melo 80-an diberangus ku abah moko, hehe
Rameli Agam
Kang Nasrul Jatnika.. wilujeng wengi, rupina kitu Ang, kdrt.. nuhun Ang..
Rameli Agam
wilujeng wengi Teh Zaneta.. salam baktos silaturahim, nuhun Teh..
Rameli Agam
wilujeng wengi Teh Tatin Sardjiman.. hatur nuhun surahanana, sapuk.. nuhun Teh..
Budi Mugia Raspati
Duh nikmat ti mulana, ngagaleong dijucungna. Cobi sakalian kayas keun Ang heuheu..
Yuharno Uyuh
Heueu, emut ka Abah Oko teh nu jamn Orba, meni ngawasa pisan. Hheheh
Érwin Wahyudi
"Lihatlah tanda, merah di leher, bekas bibir nakalmu..." Aeh, asa teu kitu da rumpaka nu aslina mah nya, Kang? Satutasna pangsiun tina panggung pulitik, anjeunna 'banting stir' ngabandar tahu Cibuntu, namung ayeuna mah janten kondektur beus Jakarta-Solo. Nyanggakeun beas beureum sakarung.
Dewi Ratna Damayanti
whuahahahahaha... Janten geuning ieu 'manah nu raheut' janten fikmin... Tapi lucu oge nya di sundakeun jadi anteb. Malah teu jadi lagu cengeng. Jempol sajenad kang hehe...
Dewi Ratna Damayanti
whuahahahahaha... Janten geuning ieu 'manah nu raheut' janten fikmin... Tapi lucu oge nya di sundakeun jadi anteb. Malah teu jadi lagu cengeng. Jempol sajenad kang hehe...
Neneng Yatikurniati
panginten waktos harita teh aya juragan ageung anu kasindiran, anu sok gumplang gampleng ka juragan isteri.
Ida Nurulhuda
Haruuuh eta abah Oko., pulangkan sajah ka jaman orba, jaman sagala murah. Janten nineung.., ka sireum beureum di sakola, heuheu
Rameli Agam
wilujeng siang Ang Budi Mugia Raspati.. nyobi digaleongkeun yeuh, seja guguru perkayasan ka Aang yeuh hehe..
Rameli Agam
Ang Purnama Alam.. numawi, aya wae iber nu model kitu teh.. nuhun Ang..
Rameli Agam
Kang Helmi Pakudjati.. sigana mah kumplit koleksina yeuh hehe.. manawi uninga, di mana nya ayeuna Abah Moko teh?
Rameli Agam
Ang Guru Yuharno Uyuh.. numawi, meh ampir 20 taun, unggal minggu mah aya we ngelol na TV.. ungkara has-na teh, "..menurut petunjuk bapa presiden..."
A. Halim Kusumadjati
Abah Moko ayeuna mah masih di Pos Kota, sareng ngelola pasantrean Hanacaraka di Wonogiri, Ang.
Rini Mayasari
dari pada kedah KDRT mah mening uih ahhh....hikzz. punten ngiring ngajempolan kang Rameli Agam..
Rameli Agam
Kang Erwin Wahyudi.. halah eta, beuheung kuat ka bareureum, ku si biwir baong yeuh? hehe.. pantesan atuh tahu cibuntu mingkin pedo.. sugan, engke mah ongkos Jakarta-Solo teh cekap ku udud we sabungkus hehe.. nuhun ah, beas beureum tos diliwet, tadi bada jumaahan..
Yuharno Uyuh
Sosok wartawan legendaris di era orba, bliau memang seorang dalng Ang, sobat guru uing di ISI Skrta.
Rameli Agam
Teh Dewi Ratna Damayanti.. wilujeng, carponna dimuat di Mangle, euy, wilujeng.. wajib nraktir baso yeuh, dua mangkok wae mah..
Rameli Agam
Teh Neneng Yatikurniati.. wilujeng siang, rupina tiasa janten kitu.. jaman sarwa pulitik kakawasaan tea, ngadominasi dugi ka sagala widang.. nuhun Teh..
Rameli Agam
Teh Ida Nurulhuda.. atuh kedah ngagaleuh heula mesin waktu kuantum, aya sayogi di Ang Rudi Al-Fajri hehe, harga diskon.. halah eta, meni waas ".. era, kuring era, ka sireum beureum, nu ngabaris na tembok.." hehe.. nuhun Teh..
Rameli Agam
Kang Helmi Pakudjati.. siiiip, leres, nuhun infona yeuh.. wilujeng malem saptuan..
Rameli Agam
wilujeng siang Teh Maya Pancanaka.. hatur nuhun jempolna, katampi.. nuhun..
Rameli Agam
Ang Guru Yuharno Uyuh.. leres, sok resep ngadalang..
Yuharno Uyuh
Mhun da anjeuna mah sok ngadalang sateuacan jnten wartawan, guru uing tokoh padalangan jawa Jawa Tengah. P H. Oko mah urang Ngawi Jatim batas jateng. Pinter nyarios da dalang tea apan. Heheh
Rameli Agam
hehe.. muhun Ang Guru Yuharno Uyuh, infona mundel pisan.. tapi pami teu lepat mah, waktos ngadalang, anjeunna kantos lasut, nya?
Rini Mayasari
sami-sami kang Rameli Agam...wilujeng siang deui wilujeng mancen tugas..hehhe
Rameli Agam
sami-sami Teh Maya Pancanaka.. sukses..
Rini Mayasari
beuhh...aya kku tega nya, masihan tawis soca na pipi....teu emut keur ngudag-ngudag...hehehhe
Yuharno Uyuh
Mhun Ang. Heheh. Hebat dalang jenten mentri.
Neneng Yatikurniati
sami2. wilujeng sonten