Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Babakti

Kénging Rudi Al-Fajri
Dipidangkeun dina lapak 13 Désémber 2012 14:24:52

Nurdin ukur bisa neuteup ti kajauhan, lapat-lapat katingali indungna ngangais dagangan. Pangawakan geus rarémpo. Unggal poé, taya kacapé ngiderkeun daganganana. “Bala-bala, géhu, pisaaang!” Sorana peura nanawarkeun daganganana ka unggal imah.
Manéhna cumalimba, neuteup nalangsa ka Indungna. Asa jadi anak nu teu ngabakti. Padahal mah teu pisan-pisan. Sababaraha kali ngajak Indungna, sangkan daék tumetep jeung manéhna. Weléh teu daék. “Ema mah narah kudu ngarusiakeun nu lian,” pokna tandes.
Hiji mangsa mah Nurdin rada maksa ka Indungna, pokna : “Ema, tos wé lirén icalan téh, pasihan kasempetan ka abdi babakti. Pan ayeuna mah, alhamdulillah abdi téh tos masagi. Harta nyekapan, pangkat luhur, taya kakirang. Ku pidunga Ema, abdi tiasa sapertos kieu.” “Muhun atuh Ma,” pamajikanana mairan.
“Ema gé apal, ngan Ema tetep dina pamadegan. Sing soson-soson rumah tangga, didik anak pamajikan sina saroleh. Ema ngarasa bagja.” Nurdin ngagabrug kana lahunan Indungna bari nyegruk ceurik. Sirahna diusapan ku Indungna, pinuh ku kadeudeuh.

Komentar (41)

Yuharno Uyuh
Tegep. Kanyaah indung mah leres taya wates wangena.
Dewi Rengganis
Emaaaaaaaa,,,,,,hik
Eni Setiani
bagja nu janten sepuh ngagaduhan murangkalih sapertos kitu .
Rudianto Surya HS
Ieu Fikmin sederhana disanggakeun kanggo pun Biang nu dugi ka danget ieu tara kendat mikanyaah sareng mikadeudeuh pala putrana.
Mulyana SA
aNG Rudi Al-Fajri, kaalaman ku abdi kang can wareg babakti geus di pisah ku Gusti, mun terus nurutkeun nafsu matak ngageuri
Soendara Djatiseba
Saha nu kungsi nyegruk ka nu jadi indung?......
Rameli Agam
nyaan, "surga di bawah telapak kaki ibu".. nuhun Ang..
Rudianto Surya HS
Ang Yuharno Uyuh, Teh Dewi Rengganis, Teh Embi Cimepem, Ang Ki Sunda Sawawa : Hatur nuhun kana kamandangna, nembean abdi mikmin dugi ka ngeclak cimata awahing kagagas ku pun biang. Neda pidungana kasadayana kanggo pun biang pamugi sehat, panjang yuswa, tur ayana dina magfiroh-Na, Aamiin. Wilujeng sonten ka Sadayana.
Dewi Rengganis
Aamiin Yaa Robbal Alamin
Mulyana SA
Amiiin ang Rudi Al-Fajri, nembe dua minggon abdi di kantun ku pun Ema, mugia akang sing dipasihan kakiatan srg kasabaran babakti sagemblengna ka tuang Ibu............. Alfatihah ti katebihan
Rudianto Surya HS
Ang Ki Sunda Sawawa : Aamiin. Nuhun Ang.
Rudianto Surya HS
Ang Soendara Djatiseba : Abdii, (ngacung). Hehehe. Nuhun Ang.
Rudianto Surya HS
Ang Rameli Agam : Yaktos Ang, Ibu manusia tiada duanya. Nuhun Ang. Wilujeng sonten.
Gaus Firdaus
Pami ngaderes Bab Indung, pun Gaus mah sok janten melankolis, leungiteun basa, ukur cimata. hihih
Joey Pengganti Wiro
Ang Rudi Al-fajri. Ampun ang, asa ka suat-suat abdi ngaosna. Rumaos teu tiasa babakti ka indung kumargi kabujeng ngantunkeun. Yaktos pisan kanyaah indung ka anak estu ikhlas teu miharep balesan. Sip ang hatur nuhun fikminna.
Rudianto Surya HS
Teh Dewi Rengganis : Ayaaaa, nuju di pangkeng, hehehe. Nuhun Teh.
Rudianto Surya HS
Ang Gaus Firdaus : sami ang, ieu ge dumadak ingsreuk-ingsreukan. hehehe. Hatur nuhun parantos sindang.
Dewi Rengganis
Hatur salam baktos sinareng kawilujengan kasanggakeun. Hik
Rudianto Surya HS
Ang Joey Pengganti Wiro : Unjuk rewu nuhun parantos ngamandang. Yaktos ang, kaihlasan ibu mah teu aya babandingna.
Rudianto Surya HS
Teh Dewi Rengganis : Sami-sami
Dewi Rengganis
Rumaos, teu tiasa nyarios deui, wios nya? Hik
Rudianto Surya HS
Nampi nuhun hing pangersa : Teh Ed Jenura, Teh Tatikurniati N, Teh Dwi F Rahayu, Kang Inda Nugraha Hidayat, hatur nuhun kana pangrojongna.
Kurniati Ntk
Bapak Rudi Al-Fajri naha nyebat teh?
Kurniati Ntk
Amiiiiiiiiiiin....!
Rudianto Surya HS
Unjuk rewu nuhun ka kersana : Teh Neneng Yatikurniati, Teh Nina Wijaya, Ang Erwin Wahyudi, Teh Nining Sariningsih. Katampi pangdeudeulna.
Rudianto Surya HS
Ngaraos bingah kasumpingan Ang Perbu Ki Hasan, hatur nuhun pangdeudeulna. Wilujeng sonten.
Rudianto Surya HS
Hatur nuhun, katampi pangrojongna ti Ang Budi Mugia Raspati, wilujeng sonten.
Endang Rochimat
Fikmin nu ngageuing, Ngguuud, top markotop Ang. Wilujeng
Rudianto Surya HS
Ang Endang Rochimat : Hatur Nuhun Ang.
Kurotuaeni
emut ka Umi...
Rudianto Surya HS
Teh Zaneta : Sami Teh. Nuhun Parantos ngarojong. Wilujeng Wengi.
Rudianto Surya HS
Ang Endang Rochimat : Nyanggakeun saaya-aya, hehehe. Nuhun Parantos ngarojong. Wilujeng Wengi.
Érwin Wahyudi
Ngalamun ieu mah, lamun gunung Galunggung dirobih janten emas jeung inten, teras sadayana dipasihkeun ka nu janten indung, saur abdi, moal tiasa ngalunasan 'hutang urang' salaku putrana, bakating ku ageung jeung rongkahna 'nu disametkeun' ku nu janten indung.
Agus Bagja
Beu asa kagagas, janten hoyong mulang kalembur.*Duuh Ema,...hapunten , mugia libur ayeuna tiasa silaturahmi*. Hatur nuhun Ang Rudi Al-Fajri
Noorfatah Muhammad Dimyati
Hebat tah Ema, alim nyusahkeun anak minantu, padahal anjeunna tos disesahkeun ku palaputrana. Duh Emaaa, hiks...
Edi Supriyadi
Kanyaah hiji Indung moal bisa katutupan ku harta dunya barana ...(Y) (Y) (Y)
Rudianto Surya HS
Ang Erwin Wahyudi : Yaktos pisan Ang. Dugi ka iraha wae oge hamo tiasa mapakan kanyaah indung ka palaputrana. Nuhun Parantos ngarojong. Wilujeng Wengi.
Rudianto Surya HS
Ang Noorfatah Muhammad Dimyati: Sumuhun, kumargi ihlas tea panginten Ang. Nuhun Parantos ngarojong. Wilujeng Wengi.
Rudianto Surya HS
Ang Edi Supriyadi : Yaktos Ang, Nuhun kana pangrojongna. Wilujeng Wengi.
Rudianto Surya HS
Kum kasadayana, hatur nuhun kana pangdeudeulna.
Rudianto Surya HS
Ang Agus Bagja : Manawi Ang, simuing ge aya maksad hoyong sungkem, mudah-mudahan libur ayeuna tinekanan. Nuhun kana kamandang sareng pangrojong. Wilujeng siang.