Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

KÉsang

Kénging Dewi Ratna Damayanti
Dipidangkeun dina lapak 09 Désémber 2012 13:59:14

Kawas minggu-minggu ka tukang. Manéhna anteng lumpat mipir-mipir lapangan méngbal. Teu nolih sakulilingna. Lumpat. Terus lumpat. Tilu kuliling. Opat kuliling. Késang juuh dina sela-sela buukna. Lumpat kénéh. Lumpat deui. Tujuh kuliling, késang ngagarajag. Rembes kana tarang. Ngamalir kana beungeut. Clak. Nyakclakan tina juru panonna.

Komentar (69)

Is Tuning
kuriling ceu ! sanes kuliling.. :p
Noorfatah Muhammad Dimyati
ka tukang, kitu ? Teh Dewi Ratna Damayanti, eta poto nu nuju maca fikmin di UNPAD mani hebring, dugi ka peureum, hehehe.. hanjakal abdi teu ka dinya.
Dewi Ratna Damayanti
@kang is tuning... wadooohhh punten kang hatur nuhun pisan kasep. ma'lum tina hape bari hah heh hoh teu di parios deui. nuhuuunnn pisan
Dewi Ratna Damayanti
@kang noorfatah.... hahahha kang dede kuleuheu pisannya? hehehe spontanitas kang supados aya wakil ngeusian hiburan ti fbs kang. nuhun pisan kang dede...
Dewi Ratna Damayanti
@kang Nazarudin Azhar.... hatur nuhun kang Nunu... katampi pisan cindungna, eh... jempolna hahaha...
Rameli Agam
di Lapang Rajawali atawa di Stadion Brigif ieu teh..? hehe.. sigana, warming up-na lila teuing, jadi we kaburu beakeun tanaga.. nyanggakeun, anduk warna kayas, kanggo nyusut kesang, hehe..
Dewi Ratna Damayanti
@kang rameli agam... di brigif kang biasa meh anteng lumpatna hehe.. katampi anduk kayasna deuh gambarna oge stroberi hahaha...
Ki Hasan
Dikeukeun tiasa teu Kang Is Tuning, Teh Dewi Ratna Damayanti: Kawas minggu-minggu ka tukang. Manéhna anteng lumpat mipil-mipil lapangan méngbal. Teu nolih sakulilingna. Lumpat. Telus lumpat. Tilu kuliling. Opat kuliling. Késang juuh dina sela-sela buukna. Lumpat kénéh. Lumpat deui. Tujuh kuliling, késang ngagalajag. Lembes kana talang. Ngamalil kana beungeut. Clak. Nyakclakan tina julu panonna. Punten, heuleuy we Teh Dewi. Hehehe
Is Tuning
hi hi ...
Érwin Wahyudi
Hadoohh... Asiik yeuh..! Lari pagi... Tua-muda, e... Lari pagi
Noorfatah Muhammad Dimyati
Hahaha... Kamsiah, ulang lesep pisan, Ki Hasan.
Dewi Ratna Damayanti
@ki hasan....whuahhahahahahahahhahaha.... nya ah ulang di lepisi atuhnya hahhahaha ... kuat ka ngalengak sumapah da
Dewi Ratna Damayanti
@kang is tuning... untung ayeuna tos dugi bumi lepisi ah...
Dewi Ratna Damayanti
@kang erwin wahyudi... lari siang kang hahahha enjing-enjingmah balapan sareng nu jajan lieuuurrrr teu husu lumpatna
Nasrul Jatnika
"Cape jeung sedih awor jadi hiji Ceu Dewi Ratna Damayanti. Naha sok emut keur pangantenan ari kitu teh. Duka ketang. Eta mah jang uing we..meureun"
Dewi Ratna Damayanti
@kang nasrul jatnika.... uhun kang, meni seukeut heuheu...
Badra Dwiyana
Nepi ka tujuh puluh tujuh kuriling manehna kabanjiran ku kesangna sorangan
Dewi Ratna Damayanti
FIKMIN # KÉSANG # Kawas minggu-minggu ka tukang. Manéhna anteng lumpat mipir-mipir lapangan méngbal. Teu nolih sakurilingeunna. Lumpat. Terus lumpat. Tilu kuriling. Opat kuriling. Késang juuh tina sela-sela buukna. Lumpat kénéh. Lumpat deui. Tujuh kuriling. Késang ngagarajag. Rembes kana tarang. Ngamalir kana beungeut. Clak. Nyakclakan tina juru panonna. leres kieunya, Ki Hasan, Kang Is?
Irman N Dimyatié
:"Untung henteu ngeclak tina irung kesang teh..."
Asep Komara
Kaalaman pisan ku abdi mah. Garajag kesang dugi kana soca. Saliwat mah jiga nu juuh cimata. Ngan harita mah teu nuju kukulilingan. Mung nuju ngakutan bata we satreuk.
Dewi Ratna Damayanti
@kang badra dwiyana... manehna teuleum dina kesang sorangan... heuheu...
Noorfatah Muhammad Dimyati
Teh Dewi Ratna Damayanti, katukang atanapi ka tukang ?
Nazarudin Azhar
Langkung tegep upami nu maca dipasihan katerangan sakedik mah, ku naon si tokoh make lumpat dugi ka seseepan kitu... Tapi henteu ge ketang teu sawios, keun nu maca sina ngareka sorangan nya... :)
Noorfatah Muhammad Dimyati
Rupina bade ngiringan olimpiadeu, Ang Nazarudin Azhar.
Ki Hasan
Tambihan ku pungkasan, Kang Nazarudin Azhar: Sanggeus kesang rerep: Cle manehna kana timbangan badan. Hehehe
Nasrul Jatnika
"Beu, komen Kang Perbu Ki Hasan jadi kreatif destruktif kana sadaya leunjeuran fikmin Teh Dewi Ratna Damayanti. Tapi uing mikir oge. Saha nu nyaho enya kituna teh. Da jang sawatara jalma mah, kaleuwihan beurat awak, jadi masalah harga diri nu pang gedena. Heheheheh...duka ketang, uing we ieu mah."
Yuharno Uyuh
Tegep ih Nyi,
Dewi Ratna Damayanti
@kang irman dimyati... hahahha atuh ke judulna benten pami tina irungmah hehe...
Dewi Ratna Damayanti
@kang noorfatah dimyatie.... raraosan abimah katukang margi sanes nunjukeun tempat. Anu misah teh pan pami nuiduhkeun tempat sanes?
Dewi Ratna Damayanti
@kang nazarudin azhar.... uhunnya? manawi teh cekap ku nyakclak na juru panon tos tiasa ngangambarkeun. kawitna pan supados nyamuni dina rengkakna tea kang heuheu... hatur nuhun pisan kang katampi.
Dewi Ratna Damayanti
@Ki Hasan... atuh etamah pungkasanna oge ngajerit maratan langit ngoceak maratan jagat barang ret kana timbangan mah hahahha...
Yanti Sri Budiarti
Ngiring luut-keet kesang Neng!
Dewi Ratna Damayanti
@kang nasrul jatnika... Ah abimah teu sieun ku timbangan da margi turunan jangkung badag. Janten sakumaha begangna moal katawis hahaha... *ngahibur manah cariosna gkgkgk.,
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
nuju latihan nya Néng?
Dewi Ratna Damayanti
@kang uyuh.... Hatur nuhun kang U'... Mani atoh si Nyai di sebat tegep hahaha...
Iwan Hanjuang
Meni geulis fikmin teh, ehmm.
Dewi Ratna Damayanti
@teh Nyimas Kanjeng ratu yuyu... Mung joging hungkul teh, meh teu nyaleri awak heuheu...
Dewi Ratna Damayanti
@teh Nyimas Kanjeng ratu yuyu... Mung joging hungkul teh, meh teu nyaleri awak heuheu...
Yuharno Uyuh
Kacipta kesangna, Heheh
Dewi Ratna Damayanti
@kang iwan hanjuang... Hahaha... Nuhun atuh disebat geulis mah hehe...
Tiktik Rusyani
Rupina jogingna bari ngawawaas nu pikasediheun. Fikminkeun nu huhujanan bari reumbay cisoca tea geura, Neng. Pasti heded. Kabayang wae da, dramatis pisan.
Dewi Ratna Damayanti
@kang uyuh... Nu jelasmah, kesang abimah seungiiit teh kang. Nyaan. Asli. Seungit kesang!
Dewi Ratna Damayanti
@teh tiktik rusyani... Waduh! Teteh meni emut manawi teh tos lep we hahahaha...
Dewi Ratna Damayanti
@kang asep komara... Kutan? Kabayang tah peurihna. Rupina nuju ngabangun nya kang? Beuh, kacipta peurihna soca... Hehe
Tiktik Rusyani
Emut pisan. Asa sami sareng pungkasan cerpen teteh taun 1994. Sok fikminkeun ku Neng Maya.
Dewi Ratna Damayanti
@teh tiktik rusyani... Wah, pantesan ath! Etamah sepertosna kedah nganggo manahnya? Gkgk... Uhun teh ke dicobi
Is Tuning
...... Tujuh kuriling lekasan. Ambekan beuki haroshos. Késang beuki ngaragajag. Tarangna jibrug. Halisna nu kandel teu bisa nahan ngamalir cikésang anu sakitu ngagolontorna. Lain deui ngeclak. Awakna mandi cikésang. Karék gé rék nuluykeun deui lumpat, ngadadak asa aya nu nyedek. Nyel ! Karasa beuki nyedek. Reg eureun. Biwirna nyengir. Dua leungeunna nulak cagkéng bari awakna rada dongko. Rét ngalieuk ka palebah tihang gawang. Melong nu keur anteng ngorong bari molototan. Leungeun kéncana méré kodeu sangkan nuluykeun lumpat. "Sapuluh kuriling deui !" Ngajorowok "Teu kuaaathh.." ngajawab bari haroshos "Naha ? Biasana gé salawé kuriling .." "Teu kuaaaaaathh.." "Teu kuat naon ?" "Hayang ngisiiiinghh... !"
Tiktik Rusyani
Meni Is Tuning pisan, heuheu.
Dewi Ratna Damayanti
@teh Ed jenura..@teh Maya yuliana... @kang Herdi pamungkas... @kang Yusuf ... Hatur nuhun katampi wilujeng enjing nun...
Dewi Ratna Damayanti
@kang Is Tuning... Whuahahahahahaha... Tah, geuning aya deui fikom kang is! Hahahaha... Gubrag we kapiuhan!
Is Tuning
ceu Dewi Ratna Damayanti hi hi.. ulah kapiuhan atuh. beurat ngagotongna.. :p
Dewi Ratna Damayanti
@kang Is Tuning... whuaa hahahahah... abi tea ateuh... tong boro di gotong, bet ditingali oge tos beurat hahhahahaha...
Noorfatah Muhammad Dimyati
tukang 1 jelema nu baku migawé hiji pagawéan, ahli; ~ macul, ~ nanggung, ~ gambar, ~ jagal, ~ ngarit jll.; dina sabagian ngaran kecap ~ sok diganti jadi juru; ting. purah, juru; tukang ngajalankeun mobil, ting. supir; tukang ngajalankeun karéta api, ting. masinis; tukang ngajalan­keun kapal laut, ting. jurumudi; saterusna ting. montir, pilot; patukangan pirang-pirang nu jadi tukang, ahli; panukang pamungkur, ting. pungkur; ~ pelat pagawé di setatsion nu maraké pelat nomeran dina peupeu­teuyan­ana, sok disebut ogé kuli pelat; ari gawéna ~ pelat buburuh nulungan panumpang nu turun-unggah tina karéta api at. beus; 2 k., bagian badan jelema nu aya tonggongan, sab. hareup at. beuteung, l. pungkur at. pengker; nukang nangtung at. diuk bari tonggong urang katénjo ku batur, nonggong; nukangan méré tukang ka batur, nonggongan; seseb.: nukangan henteu satia deui; tukangeun aya dina tukangna; patukang-tukang nangtung at. diuk bari silih tukangan; ka tukang waktu nu geus kaliwat, waktu ka tukang, ka tukang-tukang, up. cara nu ka tukang-tukang; katu­kang­an aya di tukangeun urang; diuk at. nangtung nukangan ka sepuh matak doraka; ting. pandeuri.
Iwan Hanjuang
Kuriling, sakuriling bungking, tujuh kuriling" Kukurilingan, dasar gotong royong..
Iwan Hanjuang
Ki Hasan, cik rada digeuing fikminer teh, aya wae sageprakan dua-tilu fikmin jadi asa dipasar, encan anu ngabsen jempol, meni raeng, komo peuting tadi mah.
Ki Hasan
Hehehe. Kitu Kang Iwan Hanjuang. Keun urang toongan heula.
Dewi Ratna Damayanti
@kang noorfatah.... hatur nuhuuunnn pisan kang Dede.... janten misahnya? dasar sok kitu tah dina emutan teh patugeng-tugeng. ayeunamah tos jentre tah moal belang betong deui kadang misah kadang ngahiji heuheu... nuhun kulaaaannn...
Asep Komara
Teh Maya: ...sanes ngabangun. Harita mah abdi nuju kuli...heuheu..
Dewi Ratna Damayanti
@kang iwan hanjuang.... pami kuriling sapertosnamah kumargi abi di bumi biasa nyebat 'kuliling' 'nyaleri' janten we jempolna oge ngiring cadel hehehe...
Dewi Ratna Damayanti
Kang @Asep Komara... pasti ngintuna kanu tebih tah dugi ka banjir kesang kitu mah
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
kiatan ih...
Budi Mugia Raspati
Ieu mah meupeus keuyangna teh kana lumpat geuning. Sae matak sehat. Heuheu...
Dewi Ratna Damayanti
@Teh Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu.... saleresna mah teu kiat saurna teh, mung hoyong teras lumpat hehehe... wilujeng sonten teteh geulisss...
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Budi Mugia Raspati.... hahahha uhun kang lulumpatan teras nyingkahan nu jangkung badag botak tur hideung tea ning hahahhaa...
EMAN BUDIMAN
ngesang pisan juh kuriling mah cei, ngoprot deh...
Dewi Ratna Damayanti
@ Kang Dadan Sutisna... asiiikkk... Kang Dadan sumping deui uy, hatur nuhun kulan... @teh neni geo hatur nuhun, naha teu sumping ka UNPAD? @Kang Ruhak Pajajaran, @ Teh Suci lestari @Teh Anggi Tasya... nuhun pisan bageuuurrr...
Dewi Ratna Damayanti
@ Kang Eboed Budiman... beuuuhh... eta teh nembe juh kuliling, pan can rek eureun lin? sok taroskeun geura teu percantenmah heuheu...
Firman Mauluddin
jigana hayang kuat jiga onta nya ceu..
Dewi Ratna Damayanti
@Kang Ruhak Pajajaran... hahhahah duka teuing tah. Aya bahan, da pangawakan mah geus jiga onta lin? hahahha...