Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Wadal Kahirupan

Kénging Liman Sanjaya
Dipidangkeun dina lapak 22 Oktober 2012 19:34:41

Sahandapeun méga angkeub. Ngarariung. Nyambuang hanyir getih. Hawa nyesek dada. Beungeut-beungeut aralum. Silih paling teuteup. Ngabaretem. “kudu ngawadalkeun naon deui sangkan ieu kahirupan kapularasa samistina?” Al-Masih cumarita. Nakon kaayaan. Ibrahim cengkat. Tanggah. “naha nu enggeus-enggeus teu nyukupan kitu?” tuluy ngeluk. Babu Hawa, Sunan Ambu, Dayang Sumbi, Nyi Pohaci, Maryam, Hajar, Khodijah, jeung para mojang nu sejena tingsaregruk. Elih-elihan bangun kanyenyerian. Harénghvng. Siliwangi ngarahuh panjang. Teu lila, pucunghul Mang Liman dituturkeun ku si Tumang. Paromana marahmay. Nu ngariung tingraringeuh. “tas ti mana? Mawa béja naon?” Ki Léngsér tumanya. Semu rusuh. “kuring jeung si Tumang karak mulang ti langit!” mésem. Nu ngariung neuteup seukeut. Mudal kapanasaran. “mun ieu kahirupan hayang hurip, sakabéh mahluk nu kumelendang di alam pawenangan kudu sanggup ngawadalkeun diri!”