Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Embé Hideung

Kénging Dadang Ismatullah
Dipidangkeun dina lapak 19 Oktober 2012 14:54:04

“Geuwat nyumput! Aya nu datang” ceuk hiji sora ngabéjaan. Anu keur balakécrakan murak sampeu tibuburanjat, lalulumpatan nyumput muru liang anu pangdeukeutna. Anu lumpat pangpandeurina ngarawél daun sampeu tuluy dialungkeun ka jajalaneun. Jep simpé.

Teu lila, aya nu kabeneran liwat kadinya, manggih daun sampeu, asa meunang milik meureunan, buru-buru dihuapkeun. Ngan can gé daun sampeu liwat kana tikoro, tambang hideung ngeurad beuheungna, kadéngé sora ngagorowok pinuh ku amarah “Tah! Ieu geuning sato anu sok ngaruksak kebon sampeu aing teh!” anu ngeurad ngabedega hareupeunana. Reuwas, sieun, bingung, teu nyaho naon salahna, nu dieurad abrug-abrugan bari bébérélan.

Teu jauh ti dinya, budak angon nuturkeun sora embéna anu papisah tina angonana bari mesat bedog.
Tina jero liang, gorombolan beurit anteng narongton bari ngagayem sampeu.