Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Geter-geter Hate Nu Baheula

Kénging Yetti War
Dipidangkeun dina lapak 15 Oktober 2012 14:11:10

Kosrek-kosrek sora sapu nyere, urutna arula arileu tapakan. Teu lila sora motor eureun, euh ojeg ning cek na jeroeun hate, kosrek-kosrek neruskeun deui sasapu di buruan.
" Assalamu alaikum " kadenge gigireun anu uyluk salam.
Kuring eureun sasapu tuluy ngalieuk ka lebah datangna sora, ih geuning motor nu tadi, ayeuna mah jalmana eces da helemna di buka, geuning anak kuring sijalu mawa babaturanana.
" Ih ning hidep anak mamah, sugan teh saha ?" cek kuring bari si Jalu mah mah nyerengeh we meureun nempo kalakuan indung nu teu paduli aya motor eureun.
" Muhun Mah ieu sareng rerencangan nepangkeun namina Riri "
Budak teh hideng ngasongkeun leungeuna rengkuh, sopan adat sunda. Ku kuring ditampanan bari ditilik-tilik rupana. Manis kulit koneng buukna pondok semet taktak.
" Hayu atuh kalebet, sugan teh nembe mah ojeg, matak diantep we".
Inget tilu poe katukang si Jalu teh bebeja cenah mah geus wawanohan jeung hiji mojang, " sugan we mah jodo Aa " cenah da ngabasakeun teh Aa, ieu meureun nya.
Geus beres nyuguhan terus ngobrol budakteh ditanya kukuring.
" Neng Riri tos lami kenalan sareng Aa ?
" Parantos Bu " cek budak teh rada aluman-alimen semu beureum
" Dimana linggih teh? "
" Di Jalan Siliwangi "
" Ke ke na putra saha kitu Neng Riri teh? "
Lantaran kuring boga kawawuhan urang jalan Siliwangi.
" Pun bapa wasta Muchamad Amiril "
Teuing kumaha terusna eta omongan budak teh, ngan anu karasa ku kuring asa kahudang deui rasa nu nyaliara na sakujur awar geterna hate nu seseblakan sumeleket na urat-urat sakuriling jajantung, getih lulumpatan satarik kebek nu akhirna ngahegak terus ngalungsar., ka budakmah teu betus ah.