Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ngadodoho Jodo

Kénging Syam Ridwan
Dipidangkeun dina lapak 15 Oktober 2012 12:18:43

Balik nyaba, jog lebah péngkolan aya janur melengkung, garing, meureun geus aya bulanna nanceb didinya. Dina kukumbulna ngagantung kénéh ngaran hiji wanoja "Geuning popotongan téh geus kawin!" Haté rumahuh. Teu jauh tidinya janur deui bae, anyar kénéh pisan, haté tumanya, saha nu anyar panganténan ? Bréh katempo ngaran hiji wanoja. "Geuning anu didodoho téh geus meunang jodo!" Haté rumahuh deui. Lumaku deui, rentang-rentang tikajauhan aya nu diiring iring , ditiungan payung agung disaléndangan sutra mayang, beuki deket beuki sidik, ari bréh téh, gebeg, singhoréng nu dianjing cai karék bieu kabalé nyuncung. Nepi ka imah, leng mikir, piraku teu laku, piraku euweuh nu daékeun, nékad. Janari kénéh ceb janur ditancebkeun diburuan imah, kukumbulna diaksaraan, gugulawingan katebak angin. Bray beurang srangéngé moncorong tibeulah wétan, nojo kukumbul anu antung antungan. Nu ngaliwat pating belenyéh , gogodeg, sing gereneng maca kukumbul "Wasta Dodo, Milari Jodo, Wanoja donto, Sapertos Dian Sastro!"