Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dilèma Protagoras

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 24 Séptémber 2012 17:13:18

Protagoras saurang ahli hukum kahot nu tanwandé meunangkeun perkara. Hiji mangsa, kadatangan Eathlus nu miboga karep guguru, tapi teu boga duit pikeun mayar jasana. Protagoras ngabaeukeun, asal, perjangjianna Eathlus kudu mayar bèa kursus, lamun meunang perkara. Satutas rèrès kursus hukum, Eathlus teu nerus jadi praktisi hukum. Alatan ngarasa dirugikeun. Teu meunang honor tina hèsè bèlèkè ngajar, Eathlus diperkarakeun ka pengadilan.
Di pasidangan. Closing Statement Protagoras, “Lamun èlèh dina perkara ieu, Eathlus wajib mayar biaya kursus miturut putusan pangadilan, sabalikna, lamun meunang, tetep wajib mayar bèa kursus miturut perjangjian. Alhasil, èlèh atawa meunang, Eathlus tetep kudu mayar.”
Diwalon ku Eathlus sang murid, “Lamun kuring meunang dia perkara ieu, kuring teu wajib mayar miturut putusan pangadilan, sabalikna lamun kuring èlèh, teu wajib mayar, miturut perjangjian.”
Mireungeu padungdengan antara guru jeung murid, Hakim Ketua nu mingpin jalanna sidang bangreung nyieun putusan.