Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Salah Méré Conto

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 21 Séptémber 2012 14:05:07

“Meuli hayam satalénan, diparaban ku bakatul. Lamun hayang diajénan, kudu ngajénan ka batur," Pa Guru masihan conto sisindiran payuneun murid kelas 5 SD. “Punten Pa Guru, satalén téh sabaraha rébu?” Ahmad, salah sahiji murid nanya. Pa Guru imut, “Barudak, satalén atanapi satali mah artos baheula, seueurna 5 ketip.” Barudak sakelas tambah teu ngalarti, ngung-ngong pada nanya. “Dupi saketipna sabaraha, Pa? “Saketipna 2 gobang ?” “Dupi sagobang?” “Sagobang mah 2,5 sén,” mimiti lieur ku pananya barudak. “Sasénna, sabaraha pa?” “Sasén téh sapersaratus rupia,” rada ngarénghap. “Pa, aya paribasa ‘setali tiga uang’, éta artosna naon waé?” Hadeuuuh.. bet kieu balukarna, gagerendeng. “Riwayatna kieu barudak, satali téh artos tilu, picisna 2 ketipna 1. Sapicisna 10 sén. Kumaha barudak kahartos?” Barudak kalah patingharuleng. “Pa Guru, pun biang mésér hayam salawe rébu rupia. Upami hayam satalénan, kénging sabaraha hayameun?” Beu!? “Taaaah! pananya éta kanggé PR, enjing dikempelkeun!” .