Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Sunset

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 11 Séptémber 2012 10:06:32

PANONPOE Agustus mudalkeun amarah. Ngahéab. Keusik basisir Legian nyay-nyayan semu ngaruhak. Sora 'beleganjur' pohara bedasna. Kendang jeung céngcéng patémbalan. Aleutan manusa ngeungkeuy teu pegat-pegat. Para wanoja gareulis sieup disarinjang pon kabaya. Nyaruhun 'bebanten' sarupaning bungbuahan. Kahonjuk para Déwata nyampurnakeun panca maha butha. Teu lila, giridig iring-iringan 'badé' sareng 'lembu' ngajungkiring garagah jumawa. Dipanggul mangratus jalma bari ngéngklak éak-éakan. Sang Lembu ngabedega, dipapaés prada kencana. Terr..! angen ngageter. Kolépat! ras ka Al-Baqoroh. "Boa ieu gé ...", batin noroweco sumarambah sakarepna. Panon tonggoy nyerangkeun ngabén di gazébo hateup seaside hotel. Teu karasa wanci nyérélék. Matadéwa teuleum saparo ditungtung sagara. Cahyana sumirat mulas ombak beureum tambaga." Bli mi.! ngelamun jeg! angteng sajan. Jani subeu waktune mebukeu puaseu", Dayu Komang imut sinambi ngasongkeun és kalapa muda.
Kamus mini :
beleganjur= arak-arakan gamelan khas Bali . céng-céng = simbal sapasang . 'bebanten= sasajén . badé= sarana mawa layon. lembu =sarana meuleum layon. Panca maha butha = 5 unsur ragawi. " Bli ..miiiii.. nglamun jeg! angteng sajan. Jani subeu waktune mebukeu puaseu" = Kang ...duh..ngalamun téh mani uleng pisan. Ayeuna tos waktuna buka puasa).