Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ro'in Hood

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 09 Séptémber 2012 13:32:48

Nagri diwelit paceklik, nagara dieurad walurat. Walungan saraat. Huma tarelaan. Sampalan gararing. Kitu kaayaanana mangsa harita. Ti siklukna rombongan Calagara jeung Wado ngaleut ngeungkeuy dikawal losinan Punggawa. Angkaribung. Tutas milemburan mupul upeti haturan Raja. “Eureun! Balikeun kabéh upeti, paré dongdang jeung ingon-ingon ka rahayat!” Kareungeu sora handaruan. Hiji Jajaka gagah sembada ngabedega satengahing marga. Reg! Rombongan ngarandeg. “Saha andika? Kumawani ngahalangan jalan. Geus bosen hirup sia téh?” Pupuhu punggawa mureleng malik nyengor. “ Kaula, Ro'in Hood! Sok, rék dibalikkeun deui éta babawaan atawa arandika balik ngaran?” Si Jajaka teu éléh géléng. Pudigdig para punggawa amarahna ngentab. “Kepung wakul buaya mangaaap..!” Teu antaparah. Sebruuut! Hiuuuk! Kabéh pakarang, keris , tumbak, bedog ti unggal madhad ngaréntog Ro'in Hood. Ro'in Hood rikat gulak-gilek ngagiwar. Jebrod! Solontod ! Jekuk! Kulumbruk . Hiji-hiji para punggawa ngajurahroh teu mangga pulia. Calagra jeung Wado bubar katawuran. Dina singkurna tutuwuhan, telik sandi nu nyerangkeun, ngeteyep muru Kutaraja.