Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pasar Ikan..Kiriii..!

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 09 Séptémber 2012 13:15:57

DARJA jajaka tunanétra anak Ma Odah hiji-hijina. Naék angkot jurusan Pasar Ikan. Niat rék meuli peda beureum pesenan indungna. Najan can pernah ka éta tempat, manéhna teu salempang. Da ceuk indungna, mun geus kaambeu bau hanyir cirining geus nepi kanu di tuju. Béda ti sasari angkot sepi panumpang. Ukur manéhna jeung hiji wanoja, nu diuk gigireunana.
“Emh..ieu brondong ganteng pisan, jaba cool téh kerén deuih dikacapanon hideung,” gerentes wanoja. Hayang diwaro, diukna ngingsed ngadeukeutan Darja, bari rok minina ngahaja rada disingsatkeun. Darja haré-haré, da teu bisa ningali téa.
“Ikhh.. mani jaim pisan,” jeroning haténa. Teu kurang akal. Wééew..! Diukna rada ngajégang, bari ngarindat mentangkeun rérét Maronggé. Darja cuék béybéh. Nyel ! Handeueul, asa disapirakeun. Nista-Maja-Utama. Ngetrukkeun jurus pamungkas. Kusiwel.Cluwek! Curukna dilédotkeun ka irung Darja. Darja ngagurubug irungna rebah-rebih, “Pasar Ikan..Kiriiiii..!!”.