Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ayang-Ayang Gung

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 09 Séptémber 2012 01:20:21

“Ayang-ayang gung! Gung goongna ramé! Ménak Ki Mastanu! Nu jadi wadana! Naha manéh kitu! Tukang olo-olo! Loba anu giruk! Ruket jeung kompeni! Niat naék pangkat! Katon kagorengan! Ngantos kanjeng dalem! Lempa-lempi-lempong! Ngadu pipi jeung nu ompong!” sora haleuang barudak nu arulin di pakarangan éak-éakan saleuseurian. Celekit! Haté asa disebit ku hinis. Nyeri peurih lara wirang. Emh.. kabina-bina teuing batur jenuk teu kolot teu budak teu weléh ngajejeléh. Nyindir sampir ka Aki. Enya. Tetembeyna Aki nincak jalan salah. Dalit jeung kompeni. Tapi pamungkesna, babalik pikir. Ngalondok, kontra intelejen. Ngadingding kelir, pajoang nu baruntak. Anapon éléh jajatén. Lantaran kurang pakarang. Teu masalah. Ceuk uyut kuring, Aki téh Husnul Khotimah. Uing tetep reueus ka Aki.