Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pantun Geter 7 - Jati Diri

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 07 Séptémber 2012 14:57:08

Trungtreng! Trungtreng! Geter kacapi galuntreng!
Kocapkeun! Sang Geter dimutilasi. Améh nyaho saha diri. Mimiti jasad dipurak. Blak! Eeusina organ. Organ dicacag diwalang-walang. Haar.. jadi jaringan. Dipékprék nganti deplé goréhél jadi sél. Laju diparud masing lembut pucunghul rupa molekul. Srog! Digodog halon-halon borojol katon Atom. Atom boga anak tilu, Proton, Netron jeung Elektron. Mun ditarok kaluar Meson jeung Baryon. Panasaran! Hayu urang purak deui. Prok! Dibobok borolo Hadron jeung Lepton. Can sugema. Bruk cana coét digerus ngajadi Quark.
Trungtreng! Trungtreng! Geter kacapi galuntreng!
Naon atuh ari quark téh? Teu pira saukur Geter. Teu jelas jinis-jirimna. Teu miboga rupa-aroma. Malah teu boga génder-génder acan. Ukurana lembut naker, kurang ti sa- femtométér. Umurna pondok nataku, kurang ti 1/100.000.000 detik. Quark cai, kai ugi kyai, sami. Quark bata, kaca uga manusa, sarua. Atuh lamun kitu, naon bédana, antara kaula jeung méja? Antara abdi jeung sapi? Antara uing jeung cacing?
Trungtreng! Trungtreng! Geter kacapi galuntreng!