Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pantun Geter 5 - Qodho Jeung Qodar

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 07 Séptémber 2012 04:06:22

Wanci janari gedé. Ping salikur romadon. Di hiji masigit sisi Wétan Ankara. Karungu sora Tarhiman. Galindengna halimpu sumarambah kasaweur ku angin peuting . Mapay lempengan Eurasia. Kajiret angin lisung. Muih! Nyurup aseupan. Biwirna ngarandakah ngajaul ka alak paul. Ngondang tatit tingjelegur. Laju ngagayuh sapanjang Paparan Sunda. Nembag Rakata. Byar! Sinebaran. Sang Geter nu harita keur mujasmedi di penclut gunung. Dumadak. Ngageblag. Blak! pejah jadi dua. Kapangpéngkeun! Byur! Ka jero laut. Selat Sunda ngadadak motah. Ngagalura! Geter nu sabeulah nyerep Oksigén. Janggélék jadi Mukhoyar. Nu hiji deui nyerep Hidrogén . Ngagibeg jadi Musyayar. Teu lila. Lamat-lamat. Ngong! Haréwos kalam nafsi “ Mukhoyar, pancen andika ikhtiar. Bébas. Miboga karep. Kawengku ku Qodho. Sedengkeun andika Musyayar, pancen andika istiqomah. Kaiket. Teu miboga karep. Kawengku ku Qodar. Jung! Geura sungsi takdir arandika.” Ti jero laut. Dua beubeulahan geter ngagibleg! Ngajadi hiji. Jorélat! Geter ngabelesat ka wétankeun, mapag balébat ngemban amanat.