Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pantun Geter 3 - Kompas

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 04 Séptémber 2012 22:11:20

Di pos ronda. Dicaangan lampu mérkuri. Diriung para fikminer. Ki Juru Pantun ngajentréngkeun kacapi. Trungtreng! Trungtreng! Geter kacapi galuntreng! “Kakocapkeun. Lelampahipun Sang Geter. Geter pikir, resepna pakarang élmu.Manjing. Ti luar ka jero. Diasah batu logika. Seukeut. Meulah rusiah fakta. Geter rasa, resep mutiara seni. Medal. Ti jero ka luar. Dipasieup éstétika. Éndah. Nyaliara indra sukma. Geter karep, resep nyoo téknologi. Pulang anting, Luar jero. Diwengku pager étika. Sarwaguna malar sugema.” Reg! ngarandeg. Ki Juru Pantun surupuuuut ngaregot heula cikopi. Nikmaaat! Trungtreng! Trungtreng! Geter kacapi galuntreng! “Deudueh teuing duh anaking! Ulah sageter-geterna. Ulah sageter-geterna. Pikir élmu jeung logika. Bisa kasasar lumampah, geura tungtun kompas aqidah. Rasa seni éstétika. Linglung kasarung lumaku, geura iteukan teteken syariah. Karep téknologi étika. Matak samar kana polah, geura caangan obor hakikah.” Trungtreng! Trungtreng! Trungtreng! Geter kacapi galuntreng!