Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pantun Geter 2 - Meuntas Sadar

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 04 Séptémber 2012 21:23:23

(Revisi)

Kumalicès. Obor awi enyay-enyanan. Kacapi buhun. Mirig haleuang Ki Juru Pantun. Nu miarsa teu sapira. Kurang salawe urangna. Trungtreng! Trungtreng! sora kacapi galuntreng. Ngong haleuang Ki Juru Pantun. “Kakocapkeun, Sang Geter ngajepat teu sadar. Raga meneng ngajampana. Nyaliara sukma manjing asor sadar. Geter tacan walakaya. Lir Sumilir. Korèjat Sang Geter sadar. Pinanggih cipta rasa karsa.”
Trungtreng..! Trungtreng..! Sora kacapi galuntreng. Pamiarsa daria anteng. “Banglus lampahipun Geter nètè hambalan rumasa. Di tutugan luhur sadar, ngancikna Iman Islam Ihsan. Laju munggah puncak sadar genahna Munara Cahya. Pancerna khowas. Bray! waskita.” Trungtreng..! Truntreng..! Sora kacapi galuntreng. Pamiarsa tingharuleng. Sora lalauanan ngiles. Obor pes! Jep! Jempling. Diteureuy poèkna peuting.