Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pantun Geter 1 - Meuntas Dimensi

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 04 Séptémber 2012 21:05:10

Budal tarawèhan. Sinambi leleson, Nini Kacapi sareng Aki Suling guntreng tadarusan. Paduduaan, Piligenti. Nini ngacapi surah, Aki nyuling tilawah. Mimiti lamat-lamat makna ngarèsonansi. Minda rupa jadi Geter. Beuki santer beuki muter. Geter nginterfèrènsi. Janggèlèk! Maujud ka Alam Nasut . Raga wadag matèrial. Geter cungah cingeuh. Gejed teu bètah. Gajleng! Meuntas dimènsi. Sup ka alam Jabarut. Wujud robah ènerjial. Geter ngolèang. Kakalayangan. Ngagayuh angin. Neuleuman cai. Blus ka turbin. Burisat! Bray padang. Geter ngarasa eungap hareudang. Rurut-rèrèt . Brèh! Walungan cikahuripan. Gajleeng..! Bruss!! ka alam Malakut. Geter peuray jadi data jeung informasi. Nyaliara ka unggal aksara, sora jeung ma’na. Can sugema. Geter ngambah ka Alam Bahut. Pinanggih nilèy-nilèy. Laju tèrèkèl naèk deui ka Alam Lahut. Lauhul mahfudz kasorang. Geter disampakeun Prinsip Sunatullah. Laju tanggah, Alam Hahut. Teu kasawang. Pinuh rusiah. Misty.