Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pantun Geter - Bubuka

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 03 Séptémber 2012 10:46:52

Trungtreng! Trungtreng! Geter kacapi galuntreng!
Ki Juru Pantun sila mendeko. Ngajentrengkeun kacapi buhun. Seja Medar Lampah Sang Geter.
“Ahung..! Ahung..! Ahung..! Ahung guru limana putik, lembah dempak lembah dampit, lembah cikal lembah bakal, nu nyangga sarangka kujang..!
Ahung.! Ahung..! Ahung..! Ahungna ka buyut bukung, buyut bukung uang aung, di tengah caléntrang hérang, mata wéné beureum konéng.
Lang! Sinulang nyeréngkébéng, asal nyusup bulu kurung, asal nu mabak Pakuan, ahung paralun..!
Raga kuring ukur geter, sukma kuring ogè geter.
Bumi langit tina geter, Lauh mahfudz sami geter.
Geter kahiji cahaya, geter kadua suara,
Katilu rupa jeung warna, kaopatna mah aroma.
Geter ngawujud dimensi, ngalaras nyari harmoni
Dimensi hiji, jadi luang. Dimensi dua, kalangkang.
Pami tilu jadi rohang, kaopat mah teu kasawang.
Nini geter! Aki Geter! Ulah sageter-geterna! Ulah sageter-geterna!
Panggeterkeun angen kuring, mangka hatè tetep èling.
Geter nyangsang na hanjuang, geter teuleum di handeuleum
Geter datang mawa bèja, geter lunta mawa hanca.”
Trungtreng! Trungtreng! Geter kacapi galuntreng!