Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

The Invisible Barrier

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 01 Séptémber 2012 11:32:26

Wanoja gareulis ti mancanagara jul-jol, aya ti lembur Bi Éro sumawona lembur Mang Sam. Kayaning Néng Emwé, Mis Fordi, Ceu Forseu, Nyi Chrisly, Nok Alfaro, katut liana. Saridéngdang, ngaluis pageulis-geulis. Hayang kabandang ku pamuda ti kampung Koré. Hanjakal. Nu dipikat, api lain. Teu kurang akal. Para wanoja manca nurunkeun ajén, nyaringsatkeun erokna. Pingpingna tingborélak, pikabitaeun. Pamuda Koré tetep haré-haré. Ngarasa disapirakeun, para mojang démo ka balé désa Wétéo. Supaya neken Tua kampung Koré, ngaleungitkeun puraga, améh ipekah sawawa. Dihaminan camat Gatt. Pakewuh. Diheueuhkeun. Laju, der! wanoja manca maruka lapak méjéng, teu sirikna patéép. Ngahéroan. Ngan. Pamuda Koré keukeuh milih wanoja sawewengkon. Taak. Béakeun akal. Palakiah pamungkas, kolot-kolotna wanoja manca, miceun kaéra. Lumengis. Meredih ka Tua kampung. “Tulung Wa, anak uing didahupkeun ka pamuda dieu.” Itung-itung ngaraketkeun babarayaan. Béwara. Pamuda nu miboga patali usaha jeung urang manca, kudu ngawin wanoja manca. Saeutikna hiji. Ngan hiji-dua nu ngagugu. Kumaha ari pamuda Énon?