Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Masih Keneh Cikopi Baleuy

Kénging Subhan Munawar Bin Alwy
Dipidangkeun dina lapak 28 Agustus 2012 03:35:03

“Kamari ku Bapa gueus diterangkeun yen kopi basa latinna nyaeta.…” ceuk kuring nanya ka barudak. Dijawab saur manuk, “Caffea arabica L.” Ngahaja basa panganter di kelas kadang sok ngagunakeun basa sunda, Murid ti Batak jeung ti Jawa ge rada dipaksa sina bisa basa Sunda. Bongana ngadon hirup jeung sakola di nagri Pasundan.

Rada cape pupuy-papay ti kelas ka kelas teh. Ukur Kapegat Istirahat Solat Lohor poe Salasa tadi mah. Di jam panungtung, sok ngahaja bari mawa cikopi ka kelas. Ma’lum, watekna tunduh tuda ngawulang ba’da lohor teh. Cetrekeun proyektor. Beres nerangkeun make power point. Salse. Teu cape teuing. “Pa Kenging naros,?” ceuk murid nu diuk dijuru tukang. “Bapa naha fikmin ‘Cikopi Baleuy’ na asa garing, teu rame?” kuring rada ngembang kadu. Olohok. “Nu baroga hape, angkat hapena. Kabeh!” ceuk kuring. Ampir kabeh marawa. “Sok pareuman. Ulah aya nu facebook-an jeung SMS-an deui mun keur diajar. Nya…!”